Ga naar de inhoud
Entertainment

Kijkers Miljoenenjacht verontwaardigd: 'Waar is thuiswinnaar?'

Winston Gerschtanowitz Beeld © Miljoenenjacht / SBS

Gisteravond was bij SBS6 alweer de laatste 'Miljoenenjacht' van dit seizoen te zien. Er was echter een groot verschil met alle vorige afleveringen: wegens privacy-omstandigheden bezocht presentator Winston Gerschtanowitz (45) dit keer geen thuiswinnaar. En dat tot grote verontwaardiging van de kijkers thuis, want welke postcode er uiteindelijk in de prijzen is gevallen, blijft een groot raadsel.

Hoewel presentatrice Linda de Mol in de studio nog vol enthousiasme Winston aankondigde, die ergens in Nederland op pad zou zijn, blijkt dat al snel niet te kloppen. "Ja goedenavond Linda en iedereen thuis, ik sta hier voor het eerst zonder koffer. Waar heeft dat mee te maken?"

"Wegens omstandigheden kunnen wij niet naar een thuiswinnaar bij Miljoenenjacht. Het is dus even niet anders. Ik heb dus niet een hele reis gemaakt, maar sta bij de vertrouwde flamingo's in mijn eigen huis", vertelt Winston vervolgens. 

Een woordvoerder van de Postcode Loterij laat desgevraagd weten dat er geen informatie kan worden gegeven over de situatie wegens privacy van de deelnemer. "Ik kan er helaas niet veel over zeggen."

Woonwagenbewoner
Lees ook:
Woonwagenbewoner Nicky wint 3,3 miljoen: 'Ik blijf gewoon op het kamp'

Normaal gesproken belt de presentator bij een huis aan in Nederland met de winnende postcode. Deze speler krijgt dan precies hetzelfde bedrag als het gewonnen bedrag in Miljoenenjacht. Ook wordt het gewonnen studiobedrag verdeeld over alle meespelende deelnemers met dezelfde postcode als de thuiswinnaar.

Maar die is zondagavond niet gedeeld met de ruim 1,2 miljoen kijkers en op social media wordt er dan ook verontwaardigd gereageerd. 

'Door omstandigheden'

'Winston deelt normaal aan het einde bij de kijker thuis het winnende bedrag uit de uitzending nogmaals uit, maar nu doet hij vanuit zijn huis de mededeling dat de uitreiking door 'omstandigheden' niet kan doorgaan! Bizar' en 'Winston noemt altijd de naam, postcode, vaak ook het huisnummer en nu gaan we het ineens over privacy hebben? Tuurlijk joh', wordt er zoal op Twitter gedeeld.

Hieronder nog meer reacties. 

Op de website van de Nationale Postcode Loterij wordt verder ook niet vermeld welke postcode in de prijzen is gevallen. 

De aflevering van Miljoenenjacht is terug te kijken op KIJK.nl.

Deelnemer
lees ook:
Deelnemer Miljoenenjacht loopt op het laatste moment miljoenenbedrag mis