Entertainment

Expeditie Robinson-deelnemer is het 'niet eens' met stemresultaat

07 oktober 2021 21:30 Aangepast: 07 oktober 2021 21:30

Wanneer de kandidaten steeds meer de noodzaak voelen om hun eigen hachje te redden en om die reden niet altijd even eerlijk tegen elkaar zijn, weet je dat 'Expeditie Robinson’ echt is begonnen.

Let op: dit artikel bevat spoilers over Expeditie Robinson.

"Ze vinden me blijkbaar te sterk en zijn daar misschien door geïntimideerd"

In de proef van donderdagavond wordt het geduld van de kandidaten flink op de proef gesteld. Het spande erom, maar uiteindelijk zijn het de vrouwen die genoegen moeten nemen met het verlies. Dat betekent: eilandraad. Laat het liegen en bedriegen maar beginnen.

De mannen en Sterrin kunnen ondertussen even rustig adem halen. Zij hoeven deze aflevering niemand eruit te stemmen en dus besluiten Sterrin en JayJay er samen op uit te gaan. Eerder konden we al zien dat de twee het goed kunnen vinden samen en dat blijkt ook uit deze aflevering. Deze keer gaan de twee namelijk op 'educatieve expeditie’. "Het is gewoon fantastisch om er op uit te gaan en iets te zien wat je dagelijks thuis in je achtertuin niet kan vinden. Daar moet je echt van genieten’’, zegt JayJay enthousiast. Sterrin: "Wij hebben gewoon het idee dat we ons eigen mini-programmaatje ín Expeditie hebben: JayJay en Sterrin de natuur in."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Tandenpoetsen op de Expeditie Robinson manier

In het kamp van de vrouwen hangt een heel andere sfeer. Zij moeten iemand eruit stemmen op de eilandraad en dat is niet makkelijk. ''Ik kan bij iedere meid die vanavond meegaat naar de eilandraad een 'voor' en een 'tegen' bedenken’’, zegt Loiza. 

Anouk vreest voor haar positie, dus heeft ze een plan bedacht om haar eigen huis te redden. Ze wil dat de vrouwen met z’n allen op Do stemmen, omdat zij het totaal niet aan zou zien komen. Na dat idee te hebben voorgelegd aan Loiza en Saar is afwachten het enige wat ze nog kan doen.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Nicolette neemt je mee in Expeditie Robinson-dorp

Helaas hebben Loiza en Saar al iemand anders in gedachten. Uiteindelijk is het Anouk die de meeste stemmen krijgt. ''Heel erg jammer'', luidt haar eerste reactie. Ze vindt het besluit van de groep allesbehalve terecht. ''Ik zou liegen als ik zeg dat ik het er mee eens ben'', verklaart ze. Wel denkt Anouk te weten waarom de groep zich uiteindelijk tegen haar heeft gekeerd: "Ze vinden me blijkbaar te sterk en zijn daar misschien door geïntimideerd."

In de vorige aflevering konden we zien dat Jasper eruit gestemd werd. Zoals we weten houdt het avontuur nog niet op voor de twee, dus vertrekken Jasper en Anouk samen naar Afvallerseiland.

Expeditie Robinson zie je elke donderdag en zondag op RTL 4.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore