Ga naar de inhoud
Entertainment

Kijkers ontroerd na 'mooiste aflevering' Steenrijk, Straatarm

Woensdagavond was er weer een nieuwe aflevering te zien van het SBS-programma 'Steenrijk, Straatarm'. Hierin maakten de kijkers kennis met moeder Mireille en dochter Amerentia, die het niet makkelijk hebben. In Nederland zijn de verschillen tussen arm en rijk enorm groot en dat wordt in deze aflevering nog eens pijnlijk duidelijk.

''We zijn blij met wat we hebben’’

In het Limburgse Maastricht woont het stel Steven en Ruud in een riante penthouse. De heren noemen het zelf hun 'zolderkamer’, maar dat kamertje is 300 vierkante meter groot. Nadenken over wat er gekocht wordt, doen de mannen niet. Ze geven per week namelijk zo'n 2000 euro uit aan hun luxe leventje. Ook gaan ze geregeld op vakantie naar verre landen. Het stel noemt Dubai zelfs ‘hun tweede thuis’.

Heel anders is dat bij Mireille en Amerentia, die in een eenvoudige benedenwoning in Gorinchem wonen. Moeder en dochter moeten rondkomen van 70 euro per week, waardoor Mireille haar dochter niet kan geven wat ze wil. Amerentia is bijvoorbeeld de enige in haar klas zonder telefoon. Toch blijft Mireille bescheiden: "We zijn blij met wat we hebben."

Wisselende
lees ook:
Wisselende reacties na ruil in Steenrijk, Straatarm

Alsof dat nog niet genoeg is, verandert het leven van Mireille en Amerentia zes jaar geleden ingrijpend als blijkt dat Mireille ongeneeslijk ziek is. Er wordt leukemie bij haar geconstateerd. Ze krijgt te horen dat ze een levensverwachting van nog maar tien jaar heeft. ''Je probeert voor haar groot te zijn, maar ze merkt het wel'', zegt Mireille huilend.

Veel kijkers reageren geëmotioneerd. Iemand noemt het zelfs ‘een van de mooiste afleveringen van Steenrijk, Straatarm’. Iemand anders twittert: 'Pff wat een mooie, maar ook heftige aflevering vanavond! Zet je weer even met twee benen op de grond!' Meer reacties lees je hieronder. 

Kijkers
lees ook:
Kijkers Steenrijk, Straatarm roepen massaal op tot actie

Oplettende kijkers viel het trouwens op dat Ruud een bekend gezicht heeft:

Steenrijk, straatarm is elke woensdag om 20.30 uur te zien op SBS6. Kijk de eerste aflevering hier terug.