Ga naar de inhoud
Entertainment

Nederlands interview Ed Sheeran niet op BBC vanwege 'naughty words'

Ed Sheeran Beeld © ANP

BBC Radio 2 besteedde woensdag aandacht aan de primeur van de Nederlandse ochtendshow 'Jan-Willem Start op'. Zanger Ed Sheeran (30) vertelde aan presentator Jeroen Kijk in de Vegte (47) dat hij met Elton John (74) een kerstsingle gaat maken. Het nieuws werd breed opgepikt, maar niet in Engeland.

De BBC wilde het fragment delen met de luisteraars, maar zag hiervan af omdat de conversatie volgens de presentatrice op BBC vol met 'naughty words' zat. Ed zei onder andere dat de single 'fucking great' zal worden.

Ed
Lees ook:
Ed Sheeran treedt in 2022 twee keer op in Johan Cruijff ArenA

Volgens de zanger opperde Elton John vorig jaar op kerstochtend om een keer samen een kerstplaat te maken, maar de zanger van 'Shape Of You' twijfelde lang. "Ik had niet het gevoel dat het bij mij paste", bekende hij. Toen in maart van dit jaar een goede vriend overleed, kwam hij terug op zijn besluit. "Je weet niet of je er morgen nog bent, alles kan in één nacht veranderen. Misschien ben ik er morgen niet meer. Waarom zou ik deze kans niet pakken?"

Ed
Lees ook:
Ed Sheeran en Elton John brengen kerstlied uit

De twee zangers schreven in de periode daarna samen drie nummers, waarvan eentje een kerstsong is geworden. Het nummer komt over twee maanden uit.

Ook RTL Boulevard sprak met de zanger, bekijk dat fragment hieronder:

Ed Sheeran over succes: 'Mensen willen je zien falen'

03:49