Entertainment

The Masked Singer blijft voor Jan Dulles periode van uitersten

06 oktober 2021 13:57
Jan Dulles in The Masked Singer Beeld © The Masked Singer

Kijkcijferhit 'The Masked Singer' is vanaf 15 oktober weer wekelijks te zien bij RTL 4. Jan Dulles (46) won het tweede seizoen van het zangprogramma als Neptunus, maar lang van zijn succes heeft hij niet kunnen genieten. Vlak na de finale overleed namelijk zijn drie maanden oude dochtertje Donna. "We hebben de geboorte van Donna nog gevierd achter de schermen. Heel bijzonder was dat", blikt hij nu terug in 'Veronica Superguide'.

"De productie moest echt rekening houden met ons"

Voor de 3JS-zanger blijft The Masked Singer een periode met hoge pieken en diepe dalen. Zijn vrouw Caroline beviel tussen twee opnamedagen in van hun eerste dochter. "De productie moest echt rekening houden met ons", weet Jan nog.

De vreugde maakt echter al snel plaats voor diep verdriet als het meisje komt te overlijden. Ondanks de gitzwarte periode die volgt, heeft Jan wel genoten van zijn tijd bij het kijkcijferkanon. Juist omdat het totaal het tegenovergestelde was van wat hij op dat moment doormaakte. "Het was wel grappig om te zien dat Ruben Nicolai ook een soort ontzag voor me had als ik naast ’m op het podium stond", aldus Jan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jan Dulles staat stil bij eerste verjaardag van overleden dochter

Helaas voor de zanger had zijn geboortedorp Volendam meteen door wie er in het schitterende pak zat van de god van de zee. Hij vertelt: "Iedereen kent mijn stem. Van jong tot oud. Eigenlijk was het niet mogelijk om mijn deelname geheim te houden. Overal begonnen mensen meteen te lachen als ze me tegenkwamen." De enige die hij wél voor de gek kon houden was zijn neefje: "We gingen tijdens de eerste aflevering FaceTimen, want hij herkende me natuurlijk meteen. Maar hij snapte het niet: ome Jan zit gewoon thuis, maar Neptunus is toch nú op tv?"

Voor de schoonouders van Jan kwam de onthulling als een grote opluchting. Hij lacht: "Die waren vaak bij ons, omdat Caroline toen nog hoogzwanger was. En ik was regelmatig weg voor opnames en repetities. Die mensen hebben gedacht: dit is verdacht, als 'ie maar niet onze dochter aan het bedriegen is met 'n ander."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jan Dulles na verlies dochter: 'Trauma dat altijd bij je blijft'

Eerder dit jaar maakte Dulles bekend dat hij en zijn vriendin opnieuw een baby verwachten. Het wordt een meisje en Caroline is in december uitgerekend.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore