Ga naar de inhoud
Entertainment

Ed Sheeran en Elton John brengen kerstlied uit

Beeld © Getty Images

De Britse zanger Ed Sheeran (30) heeft een kerstlied gemaakt met zijn vriend en collega Elton John (74). Dat vertelde Sheeran woensdag in de ochtendshow Jan-Willem Start op! op NPO Radio 2. De plaat komt over twee maanden uit 'and it will be fucking great', aldus de zanger.

"Je weet niet of je er morgen nog bent"

De 30-jarige zanger zei in de ochtendshow lachend dat het nieuws van het kerstlied een wereldprimeur is. Hij vertelde het na een vraag van Nathalie, een luisteraar van de ochtendshow, die wilde weten of hij ooit nog een keer een kerstplaat zou maken.

Hoog
lees ook:
Hoog bezoek voor Qmusic: Ed Sheeran komt optreden

Volgens Ed opperde Elton vorig jaar op kerstochtend om een keer samen een kerstplaat te maken, maar de zanger van Shape Of You twijfelde lang. "Ik had niet het gevoel dat het bij mij paste", bekende hij. Toen in maart van dit jaar een goede vriend overleed, kwam Ed terug op zijn besluit. "Je weet niet of je er morgen nog bent, alles kan in één nacht veranderen. Misschien ben ik er morgen niet meer. Waarom zou ik deze kans niet pakken?"

De twee zangers schreven in de periode daarna samen drie nummers, waarvan eentje een kerstsong is geworden. Steve Mac, die eerder ook verantwoordelijk was voor Shape Of You, heeft de plaat geproduceerd. Het wordt een losse single, het lied maakt geen deel uit van het nieuwe album van Sheeran.

Ed
lees ook:
Ed Sheeran gaf Elton John gigantische marmeren penis cadeau

Ed Sheeran over succes: 'Mensen willen je zien falen'

03:49