Ga naar de inhoud
Entertainment

Ruud de Wild tijdens ziekte gevolgd voor documentaire

Beeld © Instagram @ruuddewild

Ruud de Wild (52) is tijdens zijn behandeling voor darmkanker gevolgd voor een documentaire. Tijdens zijn radioshow De Wild in de Middag liet Ruud vandaag weten dat de documentaire 'Diagnose de Wild' op 7 november zal worden uitgezonden bij KRO-NCRV op NPO 1.

"Ik wil hiermee kijkers inzicht geven hoe ieder zijn eigen pad kan bewandelen"

In de documentaire vertelt Ruud openhartig over de afgelopen maanden. Zo is onder meer te zien wat de impact is van zijn operaties en wat zijn ziekte betekent voor zijn relatie met zijn vriendin Olcay Gulsen. Ook zijn arts komt aan het woord en is een cameraploeg - bij hoge uitzondering - aanwezig tijdens een operatie.

Ruud
Lees ook:
Ruud de Wild weer terug op de radio: 'Nog niet van me af'

Volgens Ruud wordt de documentaire een 'kanker voor dummies', "De eerste maanden kon ik nog niet bedenken dat dit goed zou aflopen. Het was een rollercoaster van emoties en scenario’s die zijn besproken. Je kunt je hierin verloren voelen", zo vertelt hij. "Ik wil hiermee kijkers inzicht geven hoe ieder zijn eigen pad kan bewandelen, welke tips er zijn en waarom het zo belangrijk is om tijdig aan de bel te trekken. Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk dit is geweest en dat wil ik delen."

Ruud
Lees ook:
Ruud de Wild verzweeg ziekte maandenlang voor kinderen

De dj maakte in maart bekend dat hij darmkanker had en stopte daarom tijdelijk met zijn radioprogramma. Ruud is inmiddels kankervrij en keerde maandag terug op de radio. Hij presenteerde de show vanuit het VUmc in Amsterdam, het ziekenhuis waar hij de afgelopen maanden werd behandeld.

Ruud vertelde onlangs nog dat hij overweldig is door alle beterschapswensen die hij de afgelopen periode heeft ontvangen.

Ruud de Wild overspoeld met beterschapswensen: 'Echt absurd'

00:47
Ruud
Lees ook:
Ruud de Wild had het zonder zijn vriendin Olcay niet gered