Ga naar de inhoud
Entertainment

Ruud de Wild weer terug op de radio: 'Nog niet van me af'

Beeld © ANP

Ruud de Wild (52) is maandagmiddag na ruim een half jaar weer terug op NPO Radio 2. De dj, die vanwege darmkanker tijdelijk stopte met zijn werk, herhaalde in zijn programma 'De Wild in de Middag' de woorden die hij in maart zei toen hij op de radio had bekendgemaakt ziek te zijn. "Jullie zijn nog niet van me af."

"Minder cynisch, maar wel hard"

Toen Ruud deze zin in maart zei, geloofde hij die nog niet. "Sterker nog, ik heb gedacht dat ik nooit meer terug zou komen", zei de dj die inmiddels kankervrij is. De afgelopen maanden waren "een rollercoaster" waarin hij bang was dat hij zou doodgaan en dat hij zijn kinderen niet zou zien opgroeien. "Maar één ding wist ik toen wel: ik was in goede handen."

Ruud
lees ook:
Ruud de Wild verzweeg ziekte maandenlang voor kinderen

Om die reden heeft Ruud de radiostudio maandag verruild voor het VUmc in Amsterdam, het ziekenhuis waar hij de afgelopen maanden werd behandeld. "Een plek waar ze wonderen verrichten", aldus de dj, die daarna grapte dat hij verbaasd was dat hem vanwege zijn vele bezoeken nog niet was gevraagd om huur te betalen.

Nu Ruud weer beter is, wil hij de woorden herhalen die hij in maart tegen zijn luisteraars zei. "Ik wil het toch nog een keer zeggen, omdat ik nu ook echt weet hoe het voelt: Jullie zijn nog niet van me af."

Ruud
lees ook:
Ruud de Wild had het zonder zijn vriendin Olcay niet gered

Na maanden van afwezigheid kunnen luisteraars een dj verwachten die nog 'erger' is dan daarvoor, zo grapte Ruud. "Minder cynisch, maar wel hard. Nee, het zal wel goed komen."