Entertainment

Eigenlijk zou dít personage Lady Whistledown zijn in Bridgerton

04 oktober 2021 12:15 Aangepast: 04 oktober 2021 14:53
Bridgerton Beeld © LIAM DANIEL/NETFLIX

Het eerste seizoen van 'Bridgerton' had fans afgelopen december aan de buis gekluisterd. Met de grote onthulling in de laatste aflevering van het seizoen eiste actrice Nicola Coughlan (34) als Penelope Featherington - en dus ook Lady Whistledown - alle aandacht op. Maar de makers hadden eigenlijk een alternatief einde in gedachten.

"Ze filmden een ander einde"

Dat vertelt Nicola tijdens het Netflix-evenement dat je in de video hieronder terug kunt zien. De makers wisten in eerste instantie nog niet eens wanneer de grote onthulling van Penelope als Lady Whistledown zou zijn. "Ze wisten niet wanneer ze het bekend moesten maken in seizoen één", legt Nicola uit. "Het veranderde steeds. Er was een re-shoot in juli. Ze filmden een ander einde, want ze wilden laten lijken dat het Cressida Cowper was."

Tijdens het schrijven van seizoen twee kwamen de makers er waarschijnlijk achter dat het logischer was om zich aan het script te houden en Penelope als Whistledown te presenteren. 

Cressida Cowper (links) met haar moeder Lady Cowper Cressida Cowper (links) met haar moeder Lady Cowper
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Om deze reden hebben Bridgerton-fans nu al kritiek op seizoen 2

Overigens komt Nicola er op een bijzondere manier achter wat haar rol in de serie daadwerkelijk is. "Ik kwam er op een bizarre manier achter dat ik Lady Whistledown ben", vertelt Nicola over haar personage. "Toen we auditie deden, wisten we weinig over de show. Na de casting kwam ik erachter via een forum op het internet. Toen Penelope werd onthuld als Lady Whistledown dacht ik: wat?!"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze Bridgerton-actrice is de dochter van bekende acteurs

Seizoen twee van Bridgerton is vanaf 21 januari te zien op Netflix.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore