Ga naar de inhoud
Entertainment

Uitverkochte bioscoopzalen vanwege nieuwe James Bond-film

Daniel Craig in de 25ste James Bondfilm No Time to Die. Beeld © Danjaq, LLC en MGM

De nieuwe James Bond-film 'No Time To Die' zorgt in de eerste dagen na de release voor volle bioscoopzalen over de hele wereld. De film heeft na drie dagen al 51,4 miljoen dollar (zo'n 44,3 miljoen euro) opgebracht, meldt 'The Hollywood Reporter'.

In enkele landen slaat No Time To Die zo aan dat er records worden gevestigd. In het Verenigd Koninkrijk is de film op koers voor cijfers van rond de 30 miljoen dollar in het openingsweekeinde, wat verreweg de grootste opening sinds het begin van de coronacrisis is. No Time To Die verslaat daarmee ook voorganger Skyfall.

Kate
Lees ook:
Kate Middleton maakt indruk op James Bond tijdens première

In Nederland werden voor de release al meer dan 130.000 kaarten verkocht, meldde distributeur Universal Pictures donderdag. Het gebeurt zelden dat in de voorverkoop voor een bioscoopfilm al zoveel tickets worden aangeschaft.

De langverwachte film is sinds donderdag na twee jaar uitstel in veel landen te zien. In Amerika wordt de film vrijdag gelanceerd, China moet nog tot 29 oktober wachten.

Acteur Daniel Craig vertolkt in No Time To Die de rol van geheim agent 007 voor de vijfde en laatste maal. In de film neemt James het op tegen een maniak die de wereld bedreigt met een virus.

Daniel
Lees ook:
Daniel Craig over James Bond: ‘Heeft mijn leven veranderd’

Dit zijn de beste James Bond-gadgets aller tijden

11:16