Entertainment

Jandino valt in de prijzen bij uitreiking Gouden Kalveren

01 oktober 2021 21:59 Aangepast: 02 oktober 2021 12:36
Jandino Asporaat Beeld © ANP

De komedie 'Bon Bini: Judeska in da House' van en met komiek Jandino Asporaat (40) heeft vrijdagavond het Gouden Kalf van het Publiek gekregen. Het is het enige Kalf dat wordt uitgereikt op basis van publieksstemmen.

De drie bioscoopfilms die elk jaar de meeste bezoekers trekken maken kans op dit beeldje. Dit jaar waren dat behalve Judeska ook het oorlogsepos De Slag om de Schelde en De Luizenmoeder: de film.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jandino haalt uit naar talkshows: 'Voeden verdeeldheid'

Het is de derde maal dat een film van Jandino de Kalf van het Publiek krijgt. Eerder ging deze prijs ook naar zijn films Bon Bini Holland (2016) en Bon Bini Holland 2 (2019).

Jandino nam de prijs zelf in ontvangst. Dat de komiek aanwezig was bij de uitreiking is opmerkelijk. Hij lag de afgelopen week nog onder vuur omdat hij zijn tournee afgelastte uit protest tegen het coronabeleid van de overheid. Wie naar een theater, bioscoop of restaurant wil, moet sinds vorige week een QR-code tonen die bewijst dat iemand gevaccineerd is of recent negatief is getest op corona en dat vindt Jandino niet eerlijk. Om aanwezig te kunnen zijn bij de uitreiking van de Gouden Kalveren heeft hij, net als andere bezoekers, wel een coronatoegangsbewijs moeten laten zien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bij Jandino Asporaat 'nog niemand weg vanwege QR-besluit'

Judeska in da House gaat over tante Judeska (Jandino) die met haar nichtje Gabriella twee weken door omstandigheden wordt opgesloten in een kasteel, samen met het gezin van de adellijke minister van Binnenlandse Zaken. De twee totaal verschillende families moeten het toch samen zien te rooien en proberen er het beste van te maken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jandino stopt met tour: ‘Wil hier niet aan meewerken’

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore