Entertainment

Martien Meiland: 'Vond het verschrikkelijk dat ik op mannen val'

02 oktober 2021 14:29
Beeld © ANP

De coming out van Martien Meiland (60) is voor hem niet makkelijk geweest. Hij probeerde van alles om het tegen te gaan: van praten met een seksuoloog tot de huisarts vragen of er medicijnen zijn om 'er iets aan te doen'. De voormalig kasteelheer vertelt er open over in '&C'.

"Ik wilde dat gevoel gewoon heel graag kwijt", vertelt Martien over zijn geaardheid. "Ik vond het zo leuk altijd met z’n vieren [als gezin]. Ik vond het verschrikkelijk om erachter te komen dat ik op mannen val. Ik dacht: de medici zijn nu toch wel zover. Ja, weet ik veel, ik probeerde het gewoon. (...) Ik heb wel vaak gezegd: mocht er een pil ontwikkeld worden en je neemt hem in en je krijgt je oude gevoel weer terug, dan neem ik die direct. Maar nu heb ik dat niet meer, want we zijn bij elkaar."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vader Claire zoekt contact met Maxime Meiland 'uit jaloezie'

Maxime was zes en Montana zeven toen Erica vertelde dat Martien 'verliefd was geworden op de zwembadjongen van vakantie'. Ze waren niet in shock van het nieuws. Montana: "Op m’n twaalfde hoorde ik: Sinterklaas bestaat niet. Nou, dat vond ik veel erger!"

Erica had het er moeilijker mee dat haar huwelijk instortte na de coming out. "Ik probeerde me rustig te houden en niet te veel te huilen waar zij bij waren, maar ze hebben me ook weleens een paar borden tegen de keukenwand zien gooien." 

Maxime vertelt dat Martien al snel naar Frankrijk vertrok met zijn nieuwe vriend. "Dus hij nam de benen en toen was mama alleen. En dat met twee kleine kinderen. We merkten wel dat het niet lekker ging met haar."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Martien Meiland niet bellen voor een datingshow: 'Vind ik zo armoedig'

Inmiddels heeft het gezin hun vorm helemaal gevonden en zijn ze dolgelukkig samen. Martien: "Mensen zeggen vaak: ‘Jullie zijn een apart gezin’, maar voor mij persoonlijk voelt dat helemaal niet zo." Volgens Erica is het enige verschil dat hij nu boven woont en zij beneden in hun villa in de Noordwijkse duinen.

Hoe ze hun nieuwe huis gaan 'verdelen', is nog niet bekend. De Meilandjes hebben namelijk een nieuw huis op de kop getikt. In de video hieronder verklaart Erica de snelle verhuizing uit hun net aangekochte villa.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore