Ga naar de inhoud
Entertainment

Man krijgt 4000 telefoontjes per dag door Netflix-hit Squid Game

De Netflix-serie Squid Game. Beeld © YOUNGKYU PARK

Het begrip 'roodgloeiend' heeft voor een Zuid-Koreaanse man een gloednieuwe betekenis gekregen. Sinds zijn telefoonnummer in de nieuwe Netflix-hit 'Squid Game' te zien is, krijgt hij wel 4000 (!) telefoontjes per dag. Dat meldt 'South China Morning Post'. Het zal je maar overkomen.

Lang verhaal kort: in de Netflix-drama Squid Game deelt een mysterieuze man een telefoonnummer uit om mee te doen aan een spel waarin uiteindelijk 456 wanhopige deelnemers hun leven inzetten om grote hoeveelheden geld te winnen. Je zou denken dat de makers in zo'n scène voor een nepnummer kiezen, maar nee. Sinds de serie te zien is, wordt de anonieme man tot wie het telefoonnummer behoort gebombardeerd met belletjes en berichten, terwijl hij daar vanzelfsprekend niet op zit te wachten.

Tweede
Lees ook:
Tweede seizoen Tiger King dit jaar nog te zien bij Netflix

De beste man klaagt over de telefoon die dag en nacht af blijft gaan en dat bellers zeggen dat ze zogenaamd 'mee willen doen aan het spel'. De zogeheten prank calls veroorzaken bij de man zoveel stress dat hij aan de slaappillen zit. Zomaar afstand nemen van het nummer lijkt geen mogelijkheid, omdat het aan zijn bedrijf gekoppeld is.

Wil de man er toch van af, dan is er een uitweg. Een Zuid-Koreaanse presidentskandidaat heeft op Facebook geschreven dat hij omgerekend 72.000 euro biedt voor het telefoonnummer. Da's ook een manier van campagne voeren, natuurlijk. 

'Britney
Lees ook:
'Britney Spears staat niet achter nieuwe Netflix-docu'

Squid Game is wereldwijd één van de beste bekeken Netflix-titels van dit moment. Ook in Nederland voert de serie de lijst aan. Het eerste seizoen is nu te zien.