Ga naar de inhoud
Entertainment

Beau Schneider gaat in musical Soldaat van Oranje spelen

Beau Schneider (33), die bij het grote publiek vooral bekend is vanwege zijn rol in Goede Tijden, Slechte Tijden, heeft een rol te pakken in de musical Soldaat van Oranje. De meest succesvolle Nederlandse musicalproductie aller tijden gaat vrijdag weer van start na de coronasluiting. Ook Alexander Schuitema en Sylvia Poorta zullen te zien in de musical.

Alexander Schuitema gaat de rol van Erik Hazelhoff Roelfzema delen met Alex van Bergen. Sylvia Poorta is terug als koningin Wilhelmina, Genio de Groot prolongeert zijn rol als Van 't Sant. Beau Schneider debuteert in de productie in de rol van Fred.

Beau
Lees ook:
Beau Schneider krijgt rillingen van muziek André Rieu

De musical is vooralsnog in de TheaterHangaar te zien tot en met december 2021. De voorstelling die het levensverhaal van verzetsstrijder Erik Hazelhoff Roelfzema vertelt, werd sinds 2010 doorlopend gespeeld voor uitverkochte zalen. De musical werd bijna 2900 keer opgevoerd; meer dan 3,1 miljoen mensen hebben het stuk inmiddels gezien.

Beau
Lees ook:
Beau Schneider en vriendin uit elkaar

Beau Schneider werd bij het grote publiek vooral bekend dankzij rollen in hitseries als Spangas en Goede Tijden, Slechte Tijden Daarnaast was hij te zien in films als Meester Spion en De Helleveeg. Recent speelde hij de hoofdrol in de toneelversie van Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen.

Koren
Lees ook:
Koren gezocht voor nieuwe stuk Beau Schneider