Ga naar de inhoud
Entertainment

Jandino haalt uit naar talkshows: 'Voeden verdeeldheid'

Jandino Asporaat Beeld © ANP

Jandino Asporaat (40) heeft in een Instagrampost flink uitgehaald naar Eva Jinek en andere talkshows. Volgens de cabaretier zorgen de talkshows er alleen maar voor dat de verdeeldheid in Nederland nog erger wordt.

"Het had ze gesierd als ze eerlijk waren geweest"

Jandino besloot eerder zijn tournee te stoppen omdat hij boos is dat bezoekers moeten aantonen dat zij gevaccineerd zijn of recent negatief getest zijn op corona. Eva Jinek liet dinsdag in haar show weten dat geen van de boze weigerartiesten in haar show tekst en uitleg wilde komen geven. Zij zijn volgens haar bang voor framing en reacties.

'Het had ze gesierd als ze eerlijk waren geweest en zeiden: 'Jandino heeft meerdere malen bedankt voor onze show omdat hij vindt dat talkshows op dit moment ook bijdragen aan de verdeeldheid in Nederland, als het gaat om dit onderwerp,' zo schrijft de cabaretier op Instagram. 'En: 'Hij heeft ons, als programmamakers, gevraagd om zeer zorgvuldig te zijn met wat je doet en te allen tijde de ander mee te nemen in je hart wanneer je een beslissing maakt.'"

Bij
Lees ook:
Bij Jandino Asporaat 'nog niemand weg vanwege QR-besluit'

Onder meer de Kunstenbond, een vakbond voor mensen in de creatieve sector, uitte veel kritiek op weigerartiesten als Jandino en Douwe Bob omdat zij met het afgelasten van hun tournee ook hun crew, hun band en de theaters duperen. Veel mensen in de sector werken als zzp'er en zijn dolblij dat zij na anderhalf jaar coronalockdown weer aan de slag kunnen.

Jandino
lees ook:
Jandino en Douwe Bob willen vragen over crew niet beantwoorden

De band van Douwe Bob stapte dinsdag op omdat de zanger het besluit niet met hen had overlegd. Jandino wilde de afgelopen dagen niet zeggen of hij zijn crew had geconsulteerd over zijn besluit en of hij zijn crewleden financieel heeft gecompenseerd voor het werk dat zij nu niet meer kunnen doen.

Jandino
Lees ook:
Jandino stopt met tour: ‘Wil hier niet aan meewerken’

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore