Entertainment

Het Uur van de Wolf wijdt uitzending aan George Kooymans

29 september 2021 22:47 Aangepast: 30 september 2021 09:12
Beeld © ANP

''Het Uur van de Wolf' komt op 8 en 9 november met twee speciale uitzendingen rondom het zestigjarig bestaan van de band Golden Earring. Tijdens deze afleveringen is er speciale aandacht voor de medeoprichter en gitarist George Kooymans (73), van wie in februari bekend werd dat hij de progressieve ziekte ALS heeft en daardoor niet meer kan optreden.

In het tweeluik That Day - afscheid van Golden Earring zijn nog niet eerder vertoonde concertfragmenten, werkopnamen en nieuw archiefmateriaal te zien. Sommige beelden komen uit de privéarchieven van de bandleden. Diverse betrokkenen doen hun verhaal in de documentaire, zoals Willem van Kooten en Frid van der Hilst, de eerste drummer van de band.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

George Kooymans en Snelle slepen Buma Awards binnen

De afleveringen zijn maandag 8 en dinsdag 9 november te zien op NPO 2. In de week daarvoor zijn op NPO 2 extra concerten en documentaires te zien over de Nederlandse rockband. Ook het NPO 3-muziekprogramma De Nacht van de Popmuziek staat 6 november stil bij Golden Earring, bekend van hits als 'Radar Love' en 'Twilight Zone'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Radar Love op 11 maart als eerbetoon voor George Kooymans

Het nieuws dat Kooymans lijdt aan de spierziekte ALS maakte veel los. De band liet direct weten niet zonder hem verder te gaan. De band heeft sindsdien diverse onderscheidingen gekregen. Zo was er een Buma Award voor Kooymans en werden alle bandleden door de burgemeester benoemd tot ereburgers van Den Haag.

Iemand die waarschijnlijk wel gaat kijken naar het bijzondere eerbetoon, is zangeres Samantha Steenwijk:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Henny Vrienten staat stil bij ziekte George Kooymans

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore