Entertainment

'NPO-hit Waku Waku keert in 2022 terug, mét de aapjes'

28 september 2021 18:46 Aangepast: 28 september 2021 19:30
Beeld © ANP

De populaire natuurquiz 'Waku Waku' keert vermoedelijk in 2022 terug op de Nederlandse televisie. Dat heeft productiebedrijf Concept Street, dat de rechten in 2019 kocht, dinsdag laten weten. Vertrouwde elementen, zoals de BN'ers die voor een goed doel spelen en de pluchen aapjes, keren terug.

"Het wordt Waku Waku voor de 21e eeuw"

Volgens eigenaar Roy Aalderink is het project door de coronacrisis enigszins vertraagd. "Maar er ligt nu een plan voor Waku Waku 2.0 waar we omroepen hopelijk enthousiast voor kunnen maken", laat hij aan het ANP weten. "Het wordt Waku Waku voor de 21e eeuw. Er zullen bijvoorbeeld ook allerlei dierenfilmpjes van Instagram of TikTok langskomen. Maar de vaste ingrediënten, zoals de pluchen aapjes en de BN'ers die spelen voor een goed dierendoel, blijven."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Petitie tegen minder zendtijd Kassa en Radar ingeleverd bij NPO

AaldRoyerink noemt Waku Waku 'een van de sterkste merken van Hilversum'. Waku Waku was een Japans programma dat eind jaren tachtig door de KRO naar Nederland werd gehaald. Tot 2001 maakte de omroep veertien seizoenen van de show, waar vrijwel wekelijks 2 miljoen mensen naar keken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Evert ten Napel nieuwe sportcommentator NPO Radio 5

De presentatie was in handen van Rob Fruithof. De voormalige NPO-coryfee liet recent weten geen interesse meer te hebben in het presenteren van Waku Waku, hij richt zich tegenwoordig op een carrière als acteur. Later namen Sybrand Niessen en Paula Udondek kort het stokje nog over, maar met minder succes.

Steeds meer programma's worden in een nieuw jasje gestoken, waaronder Take Me Out.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore