Ga naar de inhoud
Entertainment

Willeke Alberti 'verdrietig' door aangifte tegen Johnny

Willeke Alberti en Art Rooijakkers Beeld © Rooijakkers Over De Vloer

Al zo'n 65 jaar staat Willeke Alberti (76) op het podium. Ze ontving tijdens haar carrière onder meer een Edison Oeuvre Award, de Majoor Bosshardt Prijs, de Gouden Televizier-Ring en is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Toch betekent haar familie veel meer voor haar dan die prijzen, wordt duidelijk in een nieuwe aflevering van 'Rooijakkers Over De Vloer'.

"Ik weet hoe het in mekaar zit"

Met vader Willy Alberti (wiens echte naam Carel Verbrugge is) en oom Johnny Jordaan, kun je gerust stellen dat Willeke opgroeit in een bijzonder muzikale familie. Het duurt dan ook niet lang voordat ze in de voetsporen van haar vader treedt. Al op haar elfde speelt ze in haar eerste musical. Maar aan alles komt een eind, en volgende maand gaat Willeke voor de laatste keer op solo-tournee voordat ze haar 65 jaar lange carrière beëindigt. 

Tony
Lees ook:
Tony Junior onthult aantal bedpartners in Rooijakkers over de Vloer

Dat ze weer de bühne op mag is een verademing voor Willeke, die toen corona begon in een zwart gat viel. "Je bent zelf de eerste die weet dat het goed met je gaat, en ik heb heel goed gevoeld dat het de laatste tijd niet goed met me ging", vertelt ze eerlijk. Niet alleen kon ze niet langer optreden, ook haar kinderen en kleinkinderen mochten vanwege corona niet op bezoek komen. En dat was voor de ras-Amsterdamse enorm zwaar. 

Marlijn
Lees ook:
Marlijn Weerdenburg heeft geen afscheid kunnen nemen van moeder

Voor Willeke betekent haar familie namelijk alles. Ze raakt dan ook geëmotioneerd als presentator Art Rooijakkers vraagt naar haar zoon Johnny, die door zijn ex Shima Kaes beschuldigd wordt van mishandeling en poging tot doodslag. "Ik heb gezegd: er moet niemand aan mijn kinderen komen en niet aan mijn kleinkinderen, en niet aan mijn schoondochters en schoonzoon. En that’s all. Ik word er alleen maar heel verdrietig van als er dingen worden gezegd waar ik verdrietig van word, omdat ik weet hoe het in mekaar zit."

Rooijakkers Over De Vloer is elke donderdag om 21.30 uur te zien bij RTL 4 of kijk alvast vooruit bij Videoland.

In de uitzending doet Willeke ook een boekje open over haar liefdesleven:

Willeke Alberti openhartig over liefdesleven

01:08