Ga naar de inhoud
Entertainment

Bij Jandino Asporaat 'nog niemand weg vanwege QR-besluit'

Jandino Asporaat Beeld © ANP

Van de vaste crew van komiek Jandino Asporaat (40) heeft vooralsnog niemand besloten op te stappen vanwege zijn QR-boycot. Dat laat een woordvoerder van productiehuis Huis van Asporaat dinsdag weten. De band van Douwe Bob (28), die ook de tournee opeens cancelde uit woede over de coronapas, is dinsdag opgestapt.

Beide artiesten besloten eerder deze week hun tournee voor onbepaalde tijd te cancelen. Zij vinden het stom dat het publiek met een QR-code moet aantonen gevaccineerd te zijn of zeer recent een coronatest met negatieve uitslag te hebben gedaan. Zowel Douwe Bob als Jandino noemen geen alternatieven voor deze manier om het aantal coronabesmettingen laag te houden.

Douwe
Lees ook:
Douwe Bob moet op zoek naar nieuwe band na cancelen tour

De Kunstenbond, een vakbond voor mensen in de creatieve sector, uitte maandag woede over het feit dat artiesten als Jandino en Douwe geen overleg hadden gepleegd of rekening hadden gehouden met hun tientallen crew- en bandleden. Deze mensen zitten ook al anderhalf jaar thuis vanwege de coronalockdowns en staan vaak te springen om weer aan de slag te gaan.

Rob Goossens: 'Goed dat BN'ers discussiëren over QR-codes'

05:18

De twee wil niet zeggen of zij hun crewleden hebben gecompenseerd voor het plotseling cancelen van de tournee. Veel medewerkers in de culturele sector zijn zzp'er en hebben, zeker na anderhalf jaar coronalockdown, geen financiële reserves meer over.

Jandino
Lees ook:
Jandino en Douwe Bob willen vragen over crew niet beantwoorden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore