Entertainment

Patty blikt terug op Sterren Springen-val: 'Dacht dat ik dood was'

28 september 2021 13:23 Aangepast: 28 september 2021 14:30
Patty Brard Beeld © ANP

Voor het oog van televisiekijkend Nederland haar darmen laten reinigen, keihard in het gezicht worden geslagen voor een jonger uiterlijk of in badpak van een metershoge duikplank springen: Patty Brard (66) draait er haar hand niet voor om. Toch betekende die iconische duiksprong bijna haar dood, zo vertelt ze in 'Veronica Superguide'.

"Toen kwam ik bloedend en wel boven en hoorde ik Gerard Joling keihard lachen"

Voor wie hét tv-moment van de eeuw even ontgaan is (hoe dan?): Patty wilde in 2012 in Sterren Springen, een programma waarin bekende Nederlanders leerden schoonspringen, graag een salto maken, maar sloeg net te vaak om en belandde recht met haar gezicht in het water. Met als gevolg dat de wervels in haar nek verschoven, een knie verdraaide en een stuk van haar tand afbrak.

"Tijdens de repetitie ging de salto vijf keer goed, maar ondertussen was ik ook al aan het oefenen voor de sprong van de week erna. Zodat ik alvast goed voorbereid was als ik zou doorgaan naar de volgende ronde", herinnert Patty zich. "In mijn hoofd ging ik die twee sprongen natuurlijk door elkaar halen, helemaal omdat ik pas als laatste van de avond aan de beurt was en al vijftien wegtrekkers had gehad in dat bloedhete zwembad."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zien: Patty Brard deelt foto van iconische duiksprong

Vlak voor de - inmiddels iconische - sprong, sloeg de paniek toe: "Ik stond op die plank en dacht: shit, het is live op tv, hoe moest ik het ook alweer doen? In plaats van één salto maakte ik anderhalve salto en eindigde plat op mijn bek. (...) Ik dacht onder water in eerste instantie dat ik dood was: aha, dus dit is de hemel? Maar toen kwam ik bloedend en wel boven en hoorde ik Gerard Joling keihard lachen: o nee, dit is de hel!"

Hoewel het inmiddels alweer bijna tien jaar geleden is dat Patty zich in haar badpak hees voor de SBS6-show, achtervolgt de 'doodsmak' haar nog iedere dag. "Ze zeggen weleens over de tv-wereld: you’re as good as your last hit or show. Maar in mijn geval vervaagt alles bij dit ene moment", aldus La Brard.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Patty Brard deelt voor- én nafoto van voeten na ingreep

Patty was niet alleen in gevecht met het water, ook met haar zus ligt ze al jaren in de clinch. Volgens de presentatrice 'komt het nooit meer goed' tussen hen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore