Ga naar de inhoud
Entertainment

Jineks stroeve interview met Daniel Craig levert hilarische LuckyTV op

Beeld © Jinek

Menig liefhebber kijkt er al jaren naar uit: de nieuwe James Bond-film. Deze week verschijnt 'No Time To Die', na uitstel op uitstel op uitstel, dan eindelijk in de bioscopen. Aan Eva Jinek (43) de eer om de man om wie het allemaal draait te spreken: Daniel Craig (53). Maar het gesprek verloopt allesbehalve soepeltjes en daar springt LuckyTV lekker op in.

"Ik heb geprobeerd om originele vragen te stellen, want je weet dat die mensen al 780 uur daar zitten en elke tien minuten een nieuwe gekke journalist krijgen met waardeloze vragen"

Na zestien jaar legt Daniel zijn 007-titel neer, waardoor het voor Eva nóg specialer is om de man te mogen spreken die de glansrol vertolkt. Maar als blijkt dat de Britse acteur niet gecharmeerd is van onze Eva nadat zij het interview opent met een grapje, lijkt het niet meer goed te komen. Tijl Beckand, één van de gasten in Jinek en groot Bond-fan, plaagt Eva met het stroeve vraaggesprek. "Hoe vond je het? Wat gebeurt hier?" begint hij.

Eva: "Je gaat eerst uit je dak, want je hoort dat je Daniel Craig mag interviewen. Ik ben ook opgegroeid met Bond. Iedereen is jaloers op je. Je mag dan inbellen voor een Zoom-gesprek en dan sta je in de wacht met ongeveer 680 andere omroepen die hem gaan interviewen." Na drie kwartier wachten hoort Eva van een vrouw uit Londen dat ze aan de beurt is. "Ik zat hier helemaal klaar, gespannen. Ik heb geprobeerd om originele vragen te stellen, want je weet dat die mensen al 780 uur daar zitten en elke tien minuten een nieuwe gekke journalist krijgen met waardeloze vragen."

Daniel
Lees ook:
Daniel Craig over James Bond: ‘Heeft mijn leven veranderd’

Eva heeft daarom één missie: Daniel Craig en de regisseur naast hem aan het lachen krijgen."Achttien maanden wachten tot de film uitkomt, ik denk als vrouw: dat moet zoiets zijn als bevallen van een kind." Als Daniel Craig vervolgens het gesprek laat stilvallen door te zeggen dat het shot verkeerd is - hij wil zichzelf niet zien als Eva praat - gaan er twee kostbare minuten verloren. "Ik had maar tien minuten, dus ik dacht: moet ik die grap nou nog een keer maken? Het zijn acteurs, dus dan zal ik hem nog een keer maken. Toen zei hij alleen maar: 'Een film en een baby zijn twee heel verschillende dingen.' Daarna moest ik nog monter verder."

Zoveel
Lees ook:
Zoveel verdient Daniel Craig als bestbetaalde acteur dit jaar

Met dit ongemak moet LuckyTV natuurlijk iets doen, zo dacht ook het team van Jinek. Ziehier het resultaat:

Bekijk de aflevering van Jinek hieronder terug.

Afl. 21

13:35