Ga naar de inhoud
Entertainment

Bob krijgt pijn in zijn buik van huis in Kopen Zonder Kijken

Beeld © RTL

Robin, Francis en baby Millie wonen in een kleine benedenwoning in het centrum van Amsterdam. Tien maanden geleden is dochtertje Millie geboren en daarom is het tijd voor de volgende stap. Tot een gezamenlijk besluit komen over een nieuwe woning lukt niet en daarom slaan Martijn en het team van 'Kopen Zonder Kijken' de handen ineen om een mooi plekje te vinden voor het gezin.

"We komen er samen niet uit. We trekken elkaar alleen maar in twijfel"

Na de gezinsuitbreiding is de kleine familie toe aan een grotere woning. Momenteel slaapt dochtertje Millie namelijk in een eigen ontworpen kamertje, in de keuken. Dat kan niet langer zo, vinden de twee jonge ouders. Zij zijn hard op zoek naar een groter huis, maar stuiten op veel problemen. "We komen er samen niet uit. We trekken elkaar alleen maar in twijfel. En als we dan een leuk huis zien, dan kunnen niet eens meer komen kijken omdat de kijkdagen dan al volzitten. Dus we zijn te langzaam en te onzeker om te reageren", aldus Francis. 

Kopen
lees ook:
Kopen Zonder Kijken-aannemer Bob Sikkes zat tegen burn-out aan

Door middel van papiertjes met wensen erop wil het koppel duidelijk maken hoe ze willen wonen in het toekomstige huis. "Papiertje, na papiertje, na papiertje. Wens, na wens, na wens... er lag een hele boom op tafel op een gegeven moment'', zegt makelaar Alex van Keulen grappend. ''Ik begrijp wel waarom ze al twee jaar aan het zoeken zijn, want op deze manier gaat het gewoon niet lukken." Uiteindelijk na lang zoeken, heeft hij het ‘perfecte' huis voor de tortelduifjes gevonden. Wel moet er nog een hoop aan gebeuren. 

Bouwdeskundige Bob Sikkes schrok zich rot na het zien van het huis. ''Jezus Alex, waar zadel je mij mee op?" zegt hij lachend na het zien van het huis. "Toen ik de eerste keer door het huis liep, kreeg ik er gewoon buikpijn van."

Kopen
lees ook:
Kopen Zonder Kijken-aannemer Bob Sikkes zat tegen burn-out aan

Eenmaal aangekomen bij hun nieuwe woning, is het stel blij verrast met de ruimte. Wel zetten ze vraagtekens bij hoeveel er nog moet worden geklust. "Ik ben enthousiast, maar ik weet niet meer wat ik moet zeggen", zegt Robin. 

Het is geen gemakkelijke klus voor bouwdeskundige Bob, maar uiteindelijk lukt het hem toch het nieuwe huis van Robin en Francis succesvol in te richten. Na de enorme verbouwing gaat het koppel terug naar de woning om het eindresultaat te bekijken. Ze weten niet wat ze zien: "Dit had ik echt nooit verwacht", zegt Francis. Ook Robin is sprakeloos, hij zegt: "Elke deur die je open doet.. Wow!" Francis vult lachend aan: ''Er gaat zeker geen verkoopbord in de tuin komen."

Kopen
lees ook:
Kopen Zonder Kijken-koppel verwelkomt tweede kindje

Kopen Zonder Kijken wordt op maandag om 20.30 uur bij RTL 4 uitgezonden. Je kunt de afleveringen ook vooruitkijken bij Videoland.