Entertainment

Doutzen Kroes laat van zich horen na reacties op vaccinatiepost

27 september 2021 12:36 Aangepast: 27 september 2021 13:04
Doutzen Kroes Beeld © ANP

Supermodel Doutzen Kroes (36) heeft op social media, net als anderhalve week geleden, een openhartige post gedeeld op social media. Ditmaal niet over haar kijk op de coronamaatregelen, maar wel over de reacties die ze daarop heeft gekregen.

Eerder liet Doutzen weten dat ze zich niet wil laten vaccineren en het niet eens is met de coronamaatregelen. 'Hoewel mijn handen trillen terwijl ik dit schrijf, voel ik dat het tijd is om moed boven comfort te kiezen en mijn waarheid te spreken', schreef ze medio september. Die waarheid kwam haar duur te staan, want de reacties op haar post waren niet mals. Daarom laat het model opnieuw van zich horen. 'Ik heb mijn standpunt verteld. Het was eng omdat het geen populaire mening is om te hebben. [...] Dat standpunt komt voort uit de wetenschap dat het recht om te beslissen wat ik in mijn eigen lichaam stop heilig is en beschermd moet worden.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gisele Bündchen spreekt 'haters' Doutzen Kroes aan

Ook laat Doutzen weten waarom ze haar mening deelde met haar miljoenen volgers: 'Omdat ik mensen hoop te bereiken om hen te vertellen dat ze niet de enigen zijn. Ik denk dat ze zich alleen voelen omdat het zo verdomd moeilijk is om voor velen van ons niet aardig gevonden te worden.' 

Het supermodel wil nu niemand meer overtuigen, maar juist op zoek gaan naar alternatieven. 'Ik ben klaar met mensen overhalen, dat is niet mijn taak, maar nu weet je tenminste waar ik sta. Ik wil mijn leven in soevereiniteit leven, maar weet niet hoe en ik weet zeker dat velen van jullie hetzelfde voelen. Ik hou van jullie allemaal', zo sluit Doutzen haar bericht af. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Doutzen na maanden stilte: ‘Ik kan niet langer wegkijken’

In de video hieronder vertelt entertainmentdeskundige Rob Goossens meer over het eerdere statement van het voormalig Victoria's Secret-model:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sunnery James: 'Lockdown was belangrijk voor relatie met Doutzen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore