Entertainment

Douwe Bob cancelt tour vanwege onvrede coronatoegangsbewijs

27 september 2021 08:53 Aangepast: 27 september 2021 11:38

Douwe Bob (28) heeft zijn tournee van dit najaar afgeblazen omdat hij het niet eens is met de coronaregels. De zanger vindt het 'discriminatie' dat het publiek bij de zalen sinds zaterdag wordt gevraagd om een coronatoegangsbewijs en daar wil hij 'niet aan meedoen', zegt hij in een video op Instagram.

"Dit is niet de manier. Ik ga er niet aan meedoen."

Douwe heeft besloten zijn concerten af te zeggen nadat hij afgelopen weekend zelf werd geweigerd toen hij geen QR-code liet zien. "Na alle verhalen werd het heel echt."

De zanger wil niet optreden voor enkel fans die bewijs hebben laten zien dat ze gevaccineerd zijn, maximaal 24 uur geleden negatief getest zijn op het coronavirus of van Covid-19 hersteld zijn. "Ik heb een tour staan en die ga ik niet doen, de discriminatie is te groot." Over zijn keuze zegt hij verder: "Ik krijg het niet verkocht aan mezelf. (...) Dit is niet de manier. Ik ga er niet aan meedoen. Fuck dit."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Woordenwisseling Douwe Bob en Raemon Sluiter krijgt een staartje

Zelf is Douwe Bob niet gevaccineerd, laat hij weten in het filmpje. "Ik heb niets tegen vaccinaties, ik heb niets tegen mensen die gevaccineerd zijn, ik heb alleen een heel groot probleem met dwang. Dwang is voor mij: het moet en als je het niet doet: dan zal je."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Geldboete voor Douwe Bob voor botsen tegen vrachtschip

De zanger heeft vanaf oktober meer dan 25 concerten staan. Of hij van plan is deze op een later moment in te halen of dat mensen het geld van hun kaartjes terugkrijgen, zegt Douwe Bob niet. Zijn management was maandagochtend niet direct bereikbaar voor commentaar.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Douwe Bob: 'Wíl de dood van mijn beste vriend helemaal niet verwerken'

Douwe Bob is niet de enige die niet optreedt vanwege het verplichte coronatoegangsbewijs. Onlangs bliezen ook Hans Teeuwen en Jandino Asporaat al voorstellingen af om dezelfde reden. Ook bij anderen stuitte het coronatoegangsbewijs tegen de borst:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore