Ga naar de inhoud
Entertainment

Releasedata The Crown, Emily in Paris en Tiger King bekend

Imelda Staunton als koningin Elizabeth Beeld © Netflix/Alex Bailey

Netflix heeft de premièredata van een aantal nieuwe seizoenen van series en nieuwe titels bekendgemaakt. Dat gebeurde tijdens een virtueel evenement Tudum van de Amerikaanse streamingdienst. Onder meer de data van de nieuwe reeksen van 'The Crown', 'Emily in Paris' en 'Tiger King' zijn bekend.

Het tweede seizoen van Tiger King, de documentaireserie over dierentuineigenaar Joe Exotic, is vanaf 17 november te zien op Netflix. Het vijfde seizoen van The Crown komt november volgend jaar. In de komende reeks, die het voorlaatste seizoen van de populaire serie over het Britse koninklijke huis wordt, komen onder meer de huwelijksperikelen van prins Charles en prinses Diana aan bod.

Emily in Paris, waarvan vorig jaar het eerste seizoen te zien was op de streamingdienst, komt eind december op Netflix met een tweede seizoen. De serie speelt zich vrijwel volledig af in Parijs met een hoofdrol voor Lily Collins, de dochter van de zanger Phil Collins.

Tijdens het evenement werden ook een aantal trailers en teasers van nieuwe seizoenen en series gedeeld. Zo zijn de eerste beelden van de nieuwe documentaire over rapper Kanye West gedeeld. In de teaser van Jeen-Yuhs, de titel van de serie, zijn oude beelden te zien van de rapper aan het begin van zijn muzikale carrière. De trailer van het langverwachte tweede seizoen van Bridgerton kwam ook aan bod. De kostuumdramaserie is vanaf 21 januari 2022 te zien.