Ga naar de inhoud
Entertainment

Daniel Craig over James Bond: ‘Heeft mijn leven veranderd’

Voor Daniel Craig (53) is er na vijf films in een tijdspanne van bijna zestien jaar een eind gekomen aan zijn avontuur als James Bond. De Britse acteur vindt het afscheid in de dagen voor de première van zijn laatste Bond-film 'No Time To Die' erg emotioneel. "Het heeft mijn leven veranderd", zo vertelt hij in een interview met de Britse tv-zender ITV.

De acteur had wel verwacht dat de hoofdrol in de franchise impact zou hebben. "Maar wie had kunnen bedenken wat het voor me heeft gedaan? Ik zeg altijd: het heeft me de kans gegeven om met een paar van de beste mensen uit de industrie te werken."

Daniel
Lees ook:
Daniel Craig benoemd tot erecommandant bij Britse marine

Daniel is met name producent Barbara Broccoli en scriptschrijver Michael G. Wilson erg dankbaar voor de kansen die hij heeft gekregen. "Maar ik heb altijd het werk zelf het allerleukst gevonden", zegt de acteur doelend op het spelen van 007. "Dat is wat ik er het meest aan ga missen."

Zoveel
Lees ook:
Zoveel verdient Daniel Craig als bestbetaalde acteur dit jaar

Daniel  is vanaf donderdag in zijn laatste film als de beroemde spion op het witte doek te zien. De rol speelde hij ook in de films Casino Royale (2006), Quantum of Solace (2008), Skyfall (2012) en Spectre (2015). De acteur is de zesde Bond; Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton en Pierce Brosnan gingen hem voor.

Daniel Craig vindt afscheid nemen van James Bond lastig

05:27

Wie Craig als 007 gaat opvolgen, is nog niet bekend. Onder anderen Tom Hardy, Idris Elba, Regé-Jean Page en Richard Madden zijn vaak genoemde favorieten voor de rol.

Daniel
Lees ook:
Daniel Craig laat dochters geen geld na: 'Erfenissen zijn smakeloos'