Entertainment

SATC-acteur Willie Garson stierf aan alvleesklierkanker

24 september 2021 04:16 Aangepast: 24 september 2021 11:03
Willie Garson Beeld © Getty Images

'Sex and the City'-ster Willie Garson is overleden aan alvleesklierkanker. Dat blijkt uit de necrologie van 'New York Times', die is opgesteld in samenspraak met de familie van de acteur.

"Een acteur die nooit het sterrendom heeft bereikt"

In het eerbetoon voor William Garson Paszamant, zoals de acteur voluit heette, wordt hij omschreven als een 'working actor'. De definitie daarvan is volgens de In Memoriam: "Een acteur die nooit het sterrendom heeft bereikt, maar een lang en productieve carrière heeft, een meer dan fatsoenlijk inkomen heeft en door zijn vakgenoten bewonderd wordt." Er is geen betere omschrijving voor Willie, aldus het stuk. De acteur dook op in 300 televisieseries en meer dan 70 films.

Miniatuurvoorbeeld
L

SATC-actrice Cynthia Nixon haalt uit naar voormalig gouverneur

De familie van Willie vraagt vrienden en fans geen bloemen te sturen, maar een donatie te doen aan de Alliance for Children's Rights, die pleegkinderen aan adoptieouders helpt in Los Angeles. De acteur adopteerde zelfs in 2010 zoon Nathen, die toen acht jaar oud was. In een post op Instagram begin dit jaar noemde de acteur dat moment 'de mooiste dag uit mijn leven'.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore