Ga naar de inhoud
Entertainment

Emoties in Kopen Zonder Kijken gaan makers niet in koude kleren zitten

Kopen zonder Kijken Beeld © Maartje Brockbernd

De emoties lopen vaak hoog op in het populaire programma 'Kopen Zonder Kijken'. En dat is niet voor niets. Het team achter de kijkcijferhit doet er werkelijk alles aan om de nieuwe kopers blij te maken met hun stulpje. De meeste koppels moeten huilen van blijdschap wanneer ze een stap over hun pas geverfde drempel zetten, maar zo nu en dan laten ze ook een traan om een andere reden, meldt 'LINDA.nl'.

"Dan voel je je wel klote als team"

Het ene huis is het andere niet natuurlijk, maar 'het komt voor dat een koppel hun huis meteen weer te koop zet', laat de regisseur van het programma weten. Er melden zich volgens hem ook veel 'gelukszoekers' aan. "Mensen met twee linkerhanden die het wel makkelijk vinden dat ons programma het werk uit handen neemt." En als we het hebben over een koppel met buikpijn na het zien van hun woning, denk dan eens terug aan Yort en Merel. "Ja, dan zie je Merel toch heel hard huilen op televisie, omdat ze het eerst niks vond. Dan voel je je wel klote als team en dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Het blijft een grote gok", gaat regisseur Thijmen Vissers verder.

Kopen
lees ook:
Kopen Zonder Kijken-aannemer Bob Sikkes zat tegen burn-out aan

Door het tempo waarmee de huizenprijzen zijn gestegen en de populariteit van het programma ontving het programma dit seizoen extra veel aanmeldingen. In twintig jaar tijd stegen de prijzen niet zo hard en in het afgelopen jaar werden woningen maar liefst 17,8 procent duurder. "De aanmeldingen zijn ongelofelijk divers. Jonge stellen, maar ook mensen die single zijn of nog bij hun ouders wonen. Een moeder met kinderen die een huis zoekt voor hen en haar ouders. Je kunt het zo gek niet bedenken: iedereen wil meedoen, en dat zal de komende tijd nog wel zo blijven", aldus Thijmen. 

Bouwdeskundige Bob Sikkes en stylist Roos Reedijk hebben weer flink wat stelletjes over weten te halen om mee te doen aan een gloednieuw seizoen. Maar een succes is het dus niet altijd. Dit vinden Bob en Roos daarvan:

Bob en Roos van Kopen Zonder Kijken hekelen moeilijke kandidaten

02:12
Kopen
lees ook:
Kopen Zonder Kijken-koppel verwelkomt tweede kindje