Entertainment

Nieuwkomer Stefano zorgt voor verdeeldheid in Expeditie Robinson

23 september 2021 21:34
Expeditie Robinson Beeld © Expeditie Robinson

Het gekonkel, gelieg en bedrieg is begonnen in 'Expeditie Robinson'. Waar de oud-gedienden eerder nog hun pact loslieten en besloten niet Sieneke, maar Rob naar huis te sturen, zijn ze deze week wat minder vergevingsgezind.

Let op, dit artikel bevat spoilers over de laatste aflevering van Expeditie Robinson. 

"Hoe groter onze vaste kern blijft hoe sterker we blijven"

De vrouwen van Tweede Kans Eiland hebben met het naar huis sturen van Rob hun stem laten gelden en dat smaakt naar meer. Een sterk vrouwenpact biedt mogelijkheden, want de dames blijken geduchte tegenstanders te zijn en hebben zich de afgelopen weken al bewezen tijdens de verschillende proeven.

In de proef van donderdagavond gaat het wederom niet alleen om fysieke kracht, maar ook om snelheid en behendigheid. Toch zijn het niet de vrouwen die er met de winst vandoor gaan, maar de heren. Jayjay wordt gekroond tot 'koning van de sjoelbak' en is veilig tijdens de eilandraad van die avond.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Yuki Kempees huilde iedere dag tijdens deelname Expeditie Robinson

Maar niet iedereen is zeker van een plekje op het eiland. Door de komst van Stefano worden alle kaarten opnieuw geschud. Al is het nog maar de vraag of iedereen hetzelfde spelletje speelt. Loek is in ieder geval zeker van zijn zaak: Stefano of Sieneke moet naar huis. "We weten niet hoe het verloop gaat, dus hoe groter onze vaste kern blijft hoe sterker we blijven. Ook al strijden we individueel, voor mij geldt gewoon: er moet iemand uit dit team de expeditie winnen", stelt hij.

Saar heeft echter zo haar twijfels. Volgens haar is het aan de ene kant 'hartstikke fijn' dat de afspraak er is, maar ze heeft er wel moeite mee dat nieuwkomers geen kans krijgen. "Dat voelt gewoon niet fijn", aldus de presentatrice. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rob krijgt mes in zijn rug in Expeditie Robinson: 'Hadden een afspraak'

Omdat ze zich toch aan hun pact willen houden, is het Stefano die uiteindelijk de meeste stemmen krijgt. En die baalt enorm dat het voorbij is, zeker nu zijn maatje Sterrin zich bij de groep voegt. Maar zoals we weten houdt zijn avontuur nog niet op en vertrekt hij naar Afvallerseiland, waar hij het op moet nemen tegen John of Rob.

Elke donderdag om 20.30 uur is de strijd van deze oud-expeditieleden te zien bij RTL 4, terwijl de afleveringen elke zondag om 20.00 uur in het teken blijven staan van de andere expeditie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore