Entertainment

Dylan Haegens en verloofde maken serie over psychische klachten

23 september 2021 13:37 Aangepast: 24 september 2021 11:53
Dylan Haegens Beeld © ANP

Dylan Haegens (28) en zijn verloofde Marit Brugman (31) hebben meegewerkt aan een nieuwe onlineserie over het bespreekbaar maken van psychische klachten. Voor KRO-NCRV maakten de twee 'Wacht ff', heeft de omroep donderdag bekendgemaakt.

"Met Wacht ff willen we het taboe doorbreken en het onderwerp bespreekbaar maken"

Met de zogenoemde dramedy, een combinatie van drama en comedy, willen Dylan en Marit psychische problemen bespreekbaar maken. De youtuber heeft jarenlang last gehad van een angststoornis en Marit kampte met anorexia. Volgens hen blijven psychische klachten vaak lang onbesproken, omdat jongeren zich ervoor schamen. "Met Wacht ff willen we het taboe doorbreken en het onderwerp bespreekbaar maken. Als er meer wordt gepraat over dit onderwerp is de kans groter dat jongeren gemakkelijker hulp zoeken waardoor grotere, meer complexe, problemen worden voorkomen", zeggen Dylan en Marit.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Dylan Haegens spreekt met koningspaar over mentale gezondheid

Het programma, vanaf 29 september te zien op het YouTube-kanaal van NPO 3 en op NPO3.nl, gaat over zes patiënten met psychische klachten die tot elkaar 'veroordeeld' zijn in de wachtkamer. Daar raken ze met elkaar in gesprek en gaandeweg leren ze steeds meer over elkaar en dat levert begrip en onbegrip op. In elke aflevering van Wacht ff staat een van de karakters en zijn of haar psychische problematiek centraal.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

YouTuber Dylan Haegens vertelt hoe het met Kaj van der Ree gaat

Dylan is zelf ook te zien in de serie. Daarnaast zijn er rollen voor onder anderen Ridder van Kooten, Jolijn Henneman en Nick Golterman.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore