Entertainment

Eddie Murphy sluit exclusieve deal met Amazon

22 september 2021 20:39 Aangepast: 22 september 2021 21:14
Eddie Murphy Beeld © ANP

Eddie Murphy (60) heeft zich de komende jaren verbonden aan de filmstudio van Amazon. De acteur heeft een contract getekend voor drie speelfilms en een zogeheten first-look filmdeal, waarbij hij originele filmprojecten mag ontwikkelen waar hij zelf mogelijk de hoofdrol in kan spelen.

"Met een onmiskenbare komische en dramatische genialiteit, levert hij consequent onderhoudende, originele verhalen en personages aan het wereldwijde publiek"

"Eddie is een legende, zowel voor als achter de camera. Met een onmiskenbare komische en dramatische genialiteit, levert hij consequent onderhoudende, originele verhalen en personages aan het wereldwijde publiek", zegt Jennifer Salke, hoofd van Amazon Studios, in een verklaring.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eddie Murphy nam pauze vanwege 'waardeloze films'

De deal volgt op het succes van de Amazon Prime-film Coming 2 America, het vervolg op het origineel uit 1988 waarin Murphy als Afrikaanse prins in New York op zoek gaat naar zijn droomvrouw. De film uit 2021 stond in het openingsweekend bovenaan de lijst met meest bekeken films op de streamingdienst.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mel B wil meer alimentatie van Eddie Murphy

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore