Ga naar de inhoud
Entertainment

Wisselende reacties na ruil in Steenrijk, Straatarm

Steenrijk, Straatarm Beeld © Steenrijk, Straatarm, SBS6 22 september 2021

In 'Steenrijk, Straatarm' levert het rijke gezin Kemmerling voor een weekje de Caribische zon in om te ruilen met de familie Knigge uit Emmen. Voor hen is de reis naar Aruba een cadeautje, want met een weekbudget van 85 euro schiet een vakantie erbij in.

"Wij zijn zelf redelijk minimalistisch, dus wij houden niet van heel veel spullen"

Hemelsbreed 8.000 kilometer van Nederland ligt het Caribische eiland Aruba. Op de zonovergoten voormalig kolonie van Nederland wonen Ghislaine en Diederik Kemmerling samen met hun zoontje Dan. Op het paradijselijke eiland hebben ze beiden succesvolle carrières en genieten enorm van de vruchten die dat afwerpt. Zo heeft het happy couple onlangs hun intrek genomen in een zelfontworpen, vrijstaande villa.

Daarnaast hebben ze nog twee appartementen gebouwd voor vrienden en familie die overkomen uit Nederland. Geldzorgen kennen ze niet. Hun motto is dan ook: 'Waarom hard werken als je het niet net zo hard uit kan geven?'

Kijkers
Lees ook:
Kijkers geëmotioneerd door droevig verhaal Steenrijk, Straatarm

Een groot verschil met de thuissituatie van de familie Knigge uit Emmen. Waar moeder Carolien de zorg over het hele gezin heeft, doordat vader Richard door een hersenbeschadiging minder kan bijdragen en arbeidsongeschikt is verklaard. Daarnaast hebben twee van de drie kinderen autisme, waardoor de zorgkosten hoog zijn. En waar de familie Kemmerling een nanny heeft voor hun kleintje, staat Carolien er volledig alleen voor. En dat met 85 euro, waar ze de hele week alles voor moeten doen.

Dat het gezin een week naar Aruba mag, is voor hen dan ook een cadeautje. "Dit is niet wat ik mijn kinderen zelf kan geven, dat raakt mij ook", vertelt moeder Carolien emotioneel na een grondige inspectie. "We zijn wel gewoon gelukkig, maar soms heb ik zoiets van: had ik soms maar een beetje meer, maar dit is gewoon in overvloed."

Gemengde
Lees ook:
Gemengde reacties na goedbedoelde actie in Steenrijk, straatarm

De familie Kemmerling, die al drie jaar niet in Nederland is geweest, is minder onder de indruk. Zij moeten nog even wennen aan hun nieuwe onderkomen. Vooral de hoeveelheid spullen is voor hen even schrikken: "Wij zijn zelf redelijk minimalistisch, dus wij houden niet van heel veel spullen. En deze familie heeft héél veel spullen."

En niet alleen in huis, ook de tuin staat bommetje vol. En niet alleen het 'rijke koppel' stoort zich eraan blijkt.

Rijke
Lees ook:
Rijke man in Steenrijk, Straatarm leefde jarenlang op straat

Steenrijk, straatarm is elke woensdag om 20.30 uur te zien op SBS6. Kijk de aflevering hier terug.