Entertainment

Organisatie WK Voetbal wil ABBA strikken om op te treden

22 september 2021 10:48
Beeld © ANP

Ondanks veel kritiek is Qatar eind volgend jaar de host van het WK Voetbal. De organisatoren willen er graag een memorabel feestje van maken. En wat kun je dan beter doen dan misschien wel de populairste band ooit uitnodigen? ABBA, natuurlijk!

The Times schrijft dat de organisatoren van het WK Voetbal graag de iconische Zweedse zanggroep verwelkomen op het podium. Ook artiesten als Lady Gaga, Andrea Bocelli en Aerosmith zijn klaarblijkelijk gevraagd om op te treden. Die muzikanten hebben een contract bij Universal, de partner van Fifa. Hun komst naar Qatar lijkt dus iets waarschijnlijker. 

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Na 40 jaar is ABBA terug: 'Ook al zijn ze nu bejaard, hun muziek blijft magisch'

Er is al maanden veel kritiek op het WK Voetbal in Qatar, nadat duidelijk werd dat de afgelopen 10 jaar al meer dan 6.500 arbeidsmigranten stierven in het land. Het overgrote deel zou zijn overleden door onmenselijke arbeidsomstandigheden, vooral in de hitte. Naast veel acute hartaanvallen lag het zelfmoordpercentage hoog. 

En ondanks dat homoseksualiteit illegaal is, wil de organisatie va het WK de bezoekers toch op een 'westerse' manier ontvangen.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

ABBA komt na veertig jaar met nieuw album en hologramconcerten

Wie in ieder geval laaiend enthousiast is over de aankomende concertreeks van ABBA is superfan Jeroen Kijk in de Vegte. In de video hieronder vertelt hij waaróm hij zo'n fan is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore