Entertainment

Robbert Rodenburg over Expeditie Robinson: ‘Mooie dingen geleerd’

25 september 2021 16:42 Aangepast: 25 september 2021 16:45
Beeld © ANP

Robbert Rodenburg (23) is niet alleen fysiek flink op de proef gesteld in ‘Expeditie Robinson’, ook mentaal was het erg zwaar voor hem. In een interview met Grazia vertelt hij openhartig over een aantal belangrijke leermomenten die hij tijdens de opnames had.

"Ik ben jong en begin net met alles"

Voor zijn YouTube-serie Open Kaart interviewt Robbert regelmatig BN’ers, maar toch hoeven we volgens hem niet zo snel één van zijn medekandidaten van Expeditie Robinson in zijn serie te verwachten. "Het is ook een beetje gek, omdat je inmiddels iedereen zo goed kent. Je hebt de meeste mensen zoveel gesproken, ik vind het altijd leuk dat ik mensen in Open Kaart heb die ik nog niet zo goed ken."

Toch hebben er wel degelijk een aantal openhartige gesprekken plaatsgevonden tijdens de opnames. Van een aantal medekandidaten heeft hij zelfs het nodige geleerd. "Ik denk dat iedereen op zijn eigen manier wel interessant is. Met Jasmine (Sendar, red.) heb ik wel heel fijn gepraat, die heeft heel mooie dingen verteld. Het waren ook wel een soort levenslessen. Jasmine is twintig jaar ouder dan ik, dus daar heb ik wel mooie dingen van geleerd."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Robbert Rodenburg kreeg gouden tip vóór deelname aan Expeditie Robinson

De gesprekken met Jasmine gingen vooral over hoe haar leven er vroeger uitzag, iets wat Robbert 'heel inspirerend' vond. "Ik was sowieso natuurlijk de jongste van de groep en iedereen heeft zijn of haar verhaal. Ik vond iedereen op zijn of haar manier wel inspirerend. Het is heel vet, je kan er alleen maar van leren. Als 23-jarige ben je eigenlijk nog maar een snotneus, je hebt nog heel veel te leren in deze wereld. Sommige mensen kunnen daarin wel heel inspirerend zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

1,5 meter afstand houden, niet voor Eloise en Robbert Rodenburg

De YouTuber neemt ook een aantal wijze lessen voor zichzelf mee. "Ik heb daar wel ontdekt dat ik soms minder aan mezelf hoef te twijfelen. Ik ben jong en ik begin net met alles, dus ik kan wel een twijfelkont zijn en denken: kan ik dit wel?", zo legt hij uit. "Die twijfels kan ik heel erg hebben. Maar ik ben er daar wel achter gekomen dat ik meer kan dan ik van tevoren had gedacht."

Iemand die met minder positieve gevoelens terugdenkt aan zijn Expeditie Robinson-avontuur, is Dennis Schouten. Hij moest vroegtijdig het programma verlaten vanwege gezondheidsredenen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore