Entertainment

Keuzestress op streamingdiensten? Deze series móét je zien

26 september 2021 12:30
Beeld © Netflix

Voor liefhebbers van series is er tegenwoordig een meer dan uitgebreide keuze. Maar soms leidt dat er echter ook toe dat je éérst moet kiezen welke streamingdienst je opstart, om vervolgens nog te bepalen welke serie je wil kijken. Vaak scrollen mensen een half uur door het assortiment van Netflix heen, zonder daadwerkelijk écht iets te kijken. Om je door het doolhof van serie-aanbod te helpen hebben wij onze entertainmentdeskundige Eric de Munck (38) gevraagd welke series je écht moet zien.

"Mijn advies is altijd: laat niet al je abonnementen doorlopen"

Voordat we beginnen met het opsommen van de beste series op elke streamingdienst, heeft Eric een gouden tip. "Mijn advies is altijd: laat niet al je abonnementen doorlopen. Neem af en toe een maandje Netflix en kijk dan al die series. Neem de maand daarna een abo op Videoland, bijvoorbeeld. En trouwens: voor het geld dat je voor Netflix betaalt, kun je ook een hele maand de series op Disney+, AppleTV+ én Prime Video bekijken. Kortom: een beetje hoppen."

Goed, laten we beginnen met waarvoor je op dit artikel hebt geklikt. We starten uiteraard met de grootste streamingdienst: Netflix.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Sex Education-ster: 'Nooit verwacht dat het zo groot zou worden'

Netflix

"Wat je sowieso gezien moet hebben is The Crown", vertelt Eric. "Die serie is dé grote winnaar van de Emmy's afgelopen weekend. Seizoen één tot en met vier kun je al kijken, maar als je klaar bent, komen seizoen 5 en 6 er nog aan." De serie over het Britse koningshuis wordt al jaren de hemel in geprezen, ook door royaltydeskundigen. Ook al zijn de Britse royals zelf niet altijd fan. "Het blijft verfrissend door de tijdssprongen die ze hebben gemaakt."

Eén van Erics absolute favorieten is Sex Education, waarvan het derde seizoen nu ruim een week op Netflix staat. "Het is aan de ene kant een goede serie voor de jeugd, omdat ze echt alle verschillende soorten smaken laten zien. Het maakt niet uit wie of wat je bent. En voor de wat oudere mensen, de ouders, is het ook goed om te kijken. Want het kan je stimuleren om eens anders na te denken: Who cares als iemand een beetje anders is?"

 

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Kijkers La Casa de Papel seizoen 5 in shock door einde deel 1

Een andere aanrader is Ginny & Georgia. "Echt een pareltje waar alles in zit: een high school show, maar toch met een twist, omdat de moeder veel geheimen met zich meedraait." Acht afleveringen zijn al te zien, het tweede seizoen volgt spoedig. 

Ook van La Casa de Papel, waarvan het eerste deel van seizoen 5 recent is verschenen, móét je wat Eric betreft zien. "In december komt het laatste deel, dus je hebt nog mooi de tijd om alles te kijken. Bovendien zit er superveel in die serie. Fantastisch."

Andere Netflix-series die Eric adviseert zijn The Queen's Gambit, Good Girls, Bridgerton en Lucifer (als je ze nog niet gezien had, natuurlijk).

Tekst gaat door onder de video.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Nieuw seizoen The Handmaid's Tale nog onzeker

Videoland

Dé serie die je op Videoland moet kijken is The Handmaid's Tale, volgens Eric. "Dat spreekt voor zich. Het is een bizar verhaal waarin je echt helemaal wordt opgezogen." De serie speelt zich af in een nabije toekomst waar voortplanting moeilijker is door soa's en milieuvervuiling. De vrouwen die wél vruchtbaar zijn, worden gevangen genomen. "Het verhaal blijft zich vernieuwen, je moet het echt zien. Alle seizoenen."

Een andere must-see is Killing Eve, met Sandra Oh. "Daarin gaat de hoofdpersoon op zoek naar een seriemoordenaar die moorden pleegt door heel Europa." Een pluspunt: de serie is voor corona opgenomen. "Dus ze konden nog op veel locaties draaien. En dat zie je."

Ook The Good Fight, de spin-off van The Good Wife, is favoriet bij Eric. "Eigenlijk een klassieke advocatenserie, waarin ook allerlei persoonlijke verhalen langskomen."

Tekst gaat door onder de foto.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Duivels goed nieuws: Cruella nu zonder extra kosten bij Disney+

Disney+

Love, Victor is wat Eric betreft dé serie die je moet zien op Disney+. "Het is een klassiek liefdesverhaal, maar dan toevallig met twee jongens. Het is natuurlijk een vervolg op de film Love, Simon. Het eerste seizoen gaat over zijn coming-out, waar het tweede seizoen vooral gaat over hoe de wereld om hem heen daarmee omgaat. Leuk én goed om te kijken."

Voor wie meer van Marvel-series houdt, heeft Eric ook wat wils: WandaVision. "Tevens genomineerd voor veel Emmy's." De serie gaat over Wanda Maximoff en Vision, uit de wereld van The Avengers. "Het verhaal wordt verteld door middel van klassieke sitcoms. Heel grappige manier om die twee werelden met elkaar te combineren. Dat was nog nooit vertoond en hebben ze te gek gedaan."

 

 

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Opvolger Big Little Lies is hier: Nine Perfect Strangers

Prime Video

Misschien hebben niet veel mensen een abonnement op Prime Video, maar volgens Eric is dat het zeker waard (en dat voor maar vier euro per maand). Dé serie die je wil zien is Nine Perfect Strangers. "Nicole Kidman speelt de hoofdrol en is de producer. Zij staat aan het hoofd van een kuuroord waar mensen naartoe komen als ze problemen hebben. Negen mensen, met allemaal hun eigen verhaal, komen daarheen. Door de afleveringen heen kom je erachter wat hun verhaal is en dat het personage dat Nicole speelt ook zo gek als een deur is."

Andere tips zijn Cruel Summer - een psychologische triller - en Little Fires Everywhere, met Reese Witherspoon in. "Dat is een serie over een perfect gezin waar allerlei dingen gebeuren, waardoor het leven helemaal in de war wordt geshopt. Twee vrouwen die dat allemaal oplossen. Je moet het gewoon gezien hebben."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

The Crown en Ted Lasso grote winnaars bij uitreiking Emmy Awards

AppleTV+

Voor wie ook eens verder wil kijken dan Netflix, is er AppleTV+. "Met de serie Ted Lasso. Een hele goede comedyserie", aldus Eric. De serie gaat over een engelse voetbalcoach die een Amerikaans voetbalteam moet gaan leiden. Ontzettend grappig en de cast is fantastisch."

Eén van Erics topfavorieten is The Morning Show met Jennifer Aniston en Reese Witherspoon. "Een Amerikaanse dramaserie over de #MeToo-affaire die heel erg een andere kant laat zien. De co-host van Jennifer wordt aan de schandpaal genageld, maar zij blijft hem gewoon trouw. Extra leuk als je geïnteresseerd bent in televisie."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore