Ga naar de inhoud
Entertainment

Kopen Zonder Kijken-stel weet niet wat ze zien in nieuw huis

Beeld © RTL

In een nieuwe aflevering van 'Kopen zonder Kijken' zien we Lumanda en Marloes, samen met hun hondje Maddie op Urk wonen. Hun huisje is schattig en karakteristiek te noemen, maar helaas ook veel te klein. Het lukt dit gelukkig getrouwde stel maar niet om een nieuw huis te vinden. Zal dat Martijn en zijn team wel lukken?

''Het is best wel pittig voor mij om op Urk te wonen''

Het koppel leerde elkaar kennen op de avond dat Lumanda een nieuw huis toegewezen kreeg. Onderweg naar de ontmoetingsdate met Marloes kreeg ze een telefoontje van de makelaar dat het huis waar ze op geboden had 'van haar was', als ze dat zou willen. Ze vroeg direct advies aan Marloes, zonder dat de twee elkaar nog hadden ontmoet. ''Het ijs was meteen gebroken'', zegt Marloes grappend. Uiteindelijk kwam Marloes zelf ook in dat huis te wonen, waar ze minder blij mee was. 

Marloes komt oorspronkelijk uit Heemskerk en kan maar moeilijk haar draai vinden in Urk. ''Het is best wel pittig voor mij om op Urk te wonen'', aldus Marloes. Daarom hebben de twee besloten om op zoek te gaan naar een nieuw huis in Almere. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Met de krapte op de woningmarkt liep het stel tegen veel problemen aan. 

Kopen
lees ook:
Kopen Zonder Kijken-koppel verwelkomt tweede kindje

Ook voor Martijn Krabbé en zijn team was het zeker geen gemakkelijke klus. "Almere is echt heel erg populair op dit moment", vertelt makelaar Alex van Keulen. "Er wordt rustig 60.000 tot 80.000 euro overboden", vervolgt hij. 

Na ruim vier maanden zoeken is het uiteindelijk tóch gelukt. Tijdens een online les die Lumanda aan het geven was – ze is docent Nederlands -  valt Martijn plotseling binnen om haar te vertellen dat zijn team een huis voor de dames heeft gekocht. 

Kopen
lees ook:
Kopen Zonder Kijken-kandidaat barst in tranen uit: 'Had dit nóóit gekocht'

Eenmaal aangekomen bij hun nieuwe woning, zijn de dames blij verrast met de afwerking en de ruimte die het huis heeft. Toch ziet vooral Lumanda zichzelf nog niet in het huis wonen: "Het is wel erg zwart/wit allemaal. Ik mis de gezelligheid", legt ze uit.

Na een flinke verbouwing gaat het koppel terug naar de woning om het eindresultaat te bekijken. Ze weten niet wat ze zien: "Wat gaaf! Ik weet niet wat ik moet zeggen", zegt Lumanda vol verbazing. "Dit is echt helemaal ons", vult Marloes aan. 

Verbazing
lees ook:
Verbazing over hoge huizenprijzen na nieuwe aflevering Kopen Zonder Kijken

Kopen Zonder Kijken is een doorslaand succes, maar de kandidaten zijn niet altijd even makkelijk. Bob en Roos vertellen er alles over in gesprek met RTL Boulevard.

Bob en Roos van Kopen Zonder Kijken hekelen moeilijke kandidaten

02:12

Kopen Zonder Kijken wordt op maandag om 20.30 uur bij RTL 4 uitgezonden. Je kunt de afleveringen ook vooruitkijken bij Videoland.