Entertainment

Robinson-veteraan Rob Geus stuurt eerste kandidaat naar huis

20 september 2021 09:11 Aangepast: 20 september 2021 09:12
Beeld © Videoland

Na maar liefst zeven dagen 'Expeditie Robinson' is er ein-de-lijk een afvaller. Eva van de Wijdeven (36), robinson pur sang en nog lang niet klaar om te vertrekken, moet haar spullen pakken om het eerste vliegtuig naar Nederland te pakken nadat ze een proef van Rob Geus (50) verliest.

Let op, dit artikel bevat spoilers over de laatste aflevering van Expeditie Robinson. 

Eva bestiert afvallerseiland in haar eentje én zorgt met alles wat ze kan voor John de Bever. De plaaggeest van Robinson - erg vriendelijk is 'ie niet voor zijn medekandidaten - is door Eva in haar hart gesloten. Het is voor John een bittere pil als hij erachter komt dat hij al snel zijn eiland moet delen met een indringer.

De laatste persoon met wie hij vast wil zitten op het stukje harde grond is Rob Geus. Drie keer raden wie er zojuist bij de eilandraad is weggestemd en zijn plek op afvallerseiland moet verdedigen: precies. Met allesbehalve open armen wordt de Robinson-veteraan ontvangen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twitter giert om dove John de Bever in Expeditie Robinson

De kijker wordt overspoeld met beelden van vissen, slangen, zwammen en ander eetbaar materiaal, maar op de eilanden zelf rammelen de magen steeds harder. Er is vlees noch vis om te verdelen, dus ziet John zijn kans op eten nóg kleiner worden als Rob uit de boot stapt. En dan is er nog meer slecht nieuws, want Rob moet in een duel strijden voor een plek op afvallerseiland.

De tv-kok besluit om het op te nemen tegen Eva in plaats van John, de man die hem sinds dag één het leven zuur probeert te maken. De vele tranen en haar grote mond worden Rob kennelijk te veel, dus zint hij op wraak. Tijdens een Robinson-versie van ringwerpen weet hij overtuigend te winnen van Eva.

De kijkers hebben er even op moeten wachten, maar daarmee is de actrice de eerste kandidaat die Expeditie Robinson moet verlaten, nadat eerder Dennis Schouten om gezondheidsredenen de handdoek in de ring gooit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rob krijgt mes in zijn rug in Expeditie Robinson: 'Hadden een afspraak'

Daarmee komt er einde aan de bijzondere band die John en Eva met elkaar hebben opgebouwd op hun afgezonderde eiland. Dat ze er meer dan eens doorheen zitten, blijkt wel uit onderstaande video. 

Expeditie Robinson wordt iedere donderdag en zondag om 20.00 uur uitgezonden op RTL 4.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore