Ga naar de inhoud
Entertainment

Ellemieke Vermolen voelt aanwezigheid van overleden zoontje

Beeld © ANP

Het is een zware periode geweest voor Ellemieke Vermolen (44). De afgelopen jaren gebeurt er veel met het verlies van zoon Josha en de scheiding van Sergio Herman (51) als verdrietige dieptepunten. Toch blijft ze het leven positief benaderen. Dat vertelt ze in gesprek met 'Beau Monde'.

"Ik geloof ergens dat hij mij helpt om bepaalde keuzes te maken"

Het verlies van haar zoon Josha, die vlak voor zijn geboorte in 2018 kwam te overlijden, heeft veel met het gezin van Ellemieke gedaan. "Je leven stopt niet na zo'n traumatische gebeurtenis. Je moet toch verder", vertelt ze. "Ik geloof ergens dat hij mij helpt om bepaalde keuzes te maken. Ik voel zijn aanwezigheid en dat het nog niet klaar is. Ik denk ook dat er een moment komt dat ik wat mij overkomen is, ga gebruiken om andere mensen te helpen." 

Ellemieke
Lees ook:
Ellemieke Vermolen: 'Ben weer klaar voor de liefde'

Het verdriet van een ouder die zijn kind verliest, dat slijt nooit helemaal. Het verlies is altijd aanwezig. "Die knoop in mijn maag heb ik niet meer continu, maar het is wel voor altijd een litteken. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan Josha denk."

Of het verdriet om haar zoon één van de redenen is waarom het huwelijk met Sergio geen standhield, wil Ellemieke niet zeggen ter bescherming van haar kinderen. "Het enige wat ik kan zeggen, is: een scheiding komt nooit van één kant, it takes two to tango. Sergio en ik doen allebei enorm ons best om samen als papa en mama te zorgen voor de kids."

Ellemieke
Lees ook:
Ellemieke Vermolen staat met intieme foto stil bij stilgeboren kindje

Eerder vertelt Ellemieke in gesprek met RTL Boulevard dat het weer goed met haar gaat. Hoe ze zichzelf door de scheiding heeft gesleept, vertelt ze in de video hieronder. 

Ellemieke Vermolen na scheiding: 'Opstaan en doorgaan'

00:51

Het hele interview met Ellemieke Vermolen lees je in Beau Monde. Vanaf woensdag in de winkel.