Ga naar de inhoud
Entertainment

Oud-collega R. Kelly zag hem minderjarige misbruiken

R. Kelly Beeld © ANP

Het proces tegen R. Kelly (54) in New York is nog altijd gaande en dat levert dagelijks details op over de dingen die de zanger volgens zijn ooggetuigen en vermeende slachtoffers gedaan zou hebben. Maandag sprak een vrouw voor de rechtbank, die zegt in 1991 seksueel misbruikt te zijn door Kelly toen ze nog een tiener was. Ook beweert ze gezien te hebben dat de zanger een destijds 13-jarige Aaliyah misbruikte in zijn tourbus tussen 1992 en 1993. Dit meldt 'The Daily Beast'.

"Ik was zo jong dat ik toen geen idee had hoe fout dit was"

"Ik opende een deur in de bus en zag Robert en Aaliyah in een 'seksuele situatie'. Het leek erop dat hij haar orale seks gaf, omdat ik Aaliyah met haar benen wijd zag liggen en hij op zijn knieën voor haar zat. Ze zal toen 13 of 14 zijn geweest", aldus de vrouw, die zichzelf kenbaar maakte als Angela. De vrouw zegt voor Kelly gewerkt te hebben als achtergrondzangeres.

Vermeend
Lees ook:
Vermeend mannelijk slachtoffer R. Kelly getuigt in rechtbank

Volgens Angela werd iedereen die in de buurt van R. Kelly was geïnstrueerd hem te beschermen. "Ja, dat werd direct duidelijk gemaakt. We moesten hem te allen tijde beschermen en dat gebeurde ook. Nadat ik hem ontmoette werd ik uitgenodigd voor een feestje bij hem thuis. Ik moest naar een kamer komen waar hij was en bovenop hem gaan zitten, terwijl andere meisjes in die kamer zich uitkleedden. Ik wist niet goed wat ik daarmee aan moest, maar ik deed hem om hem te plezieren. Ik was zo jong dat ik toen geen idee had hoe fout dit was."

Kelly had Angela beloofd haar te helpen met haar muzikale carrière, maar vond wel dat daar iets tegenover moest staan. "Toen ik eenmaal een van zijn vaste achtergrondzangeressen was, moest ik dagelijks verplicht seks met hem hebben. Hij stelde me voor de keus: of je hebt seks met me, of je brengt nieuwe meisjes hiernaar toe. En ik wilde graag zangeres blijven, dus deed ik wat hij me vroeg."

'R.
Lees ook:
'R. Kelly was een nachtmerrie voor zijn personeel'

Uiteindelijk vertrok Angela halverwege de jaren 90 bij Kelly en sprak tot maandag niet over het seksueel misbruik. "Ik schaamde me. Ik wilde niet dat iemand wist dat ik in deze situatie was beland."