Entertainment

Clown Bassie viert 86e verjaardag met defilé van caravans

13 september 2021 20:49 Aangepast: 13 september 2021 21:33
Beeld © ANP

Bas van Toor (85), beter bekend als clown Bassie, hoopt vrijdag 17 september zijn 86e verjaardag te vieren. Museum Vlaardingen, waar momenteel een expositie over het leven en werk van Bassie en zijn broer Adriaan te zien is, wil deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom wordt een parade van auto's en caravans uit de Bassie & Adriaan-series langs het oude huis van Bas in Vlaardingen georganiseerd.

Bas zal toeschouwer zijn en zijn eigen defilé afnemen. Dit gebeurt alleen als de clown, die de afgelopen jaren veel medische ingrepen onderging, zich die dag wel goed voelt, aldus het museum. De parade zal rond 12.00 uur over de Westhavenkade in Vlaardingen rijden. Na de parade kunnen belangstellenden op de foto met alle voertuigen.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Bas en Aad van Toor ondernemen geen actie in geldkwestie

De expositie over het leven en werk van de broers Bas en Aad van Toor, beter bekend als Bassie & Adriaan, blijft zeker tot 31 oktober te zien in Museum Vlaardingen. De tentoonstelling opende eind 2020 de deuren. Door de coronacrisis mocht elke dag maar een beperkt aantal bezoekers de collectie zien. Ook was het museum langere tijd gesloten.

Met de tentoonstelling Een schat aan herinneringen gaat een langverwachte wens van het nog altijd populaire duo in vervulling. De expositie over het leven van Bas (85) en Aad (78) is ingedeeld in drie thema’s: hun beginjaren als acrobatenduo The Crocksons, hun ruim twee decennia met het Circus Bassie & Adriaan en hun succesvolle televisiecarrière.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore