Entertainment

Organisatie Unmute Us woedend: 'Klap in gezicht van branche'

13 september 2021 17:01 Aangepast: 13 september 2021 17:44
Unmute Us protest Beeld © ANP

De organisatie van Unmute Us is woedend over de uitgelekte maatregelen voor evenementen en festivals. Dat festivals vermoedelijk weer plaats mogen vinden met een bezetting van 75 procent, is volgens hen "een klap in het gezicht van de evenementenbranche".

"Ons wordt een nieuw zoethoudertje voorgehouden"

"Ons wordt een nieuw zoethoudertje voorgehouden en het lijkt alsof we nu al blij zouden moeten zijn met het nieuws dat er morgen volgt. Maar dit is het doelbewust torpederen van de evenementenbranche en de creativiteit van de nacht. Het is natuurlijk volstrekt niet realistisch om op stel en sprong rendabel evenementen te organiseren op driekwart van de oorspronkelijke capaciteit", laat initiatiefnemer van Unmute Us, Jasper Goossen, weten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarschijnlijk meer dan 100.000 Unmute us-demonstranten

Zaterdag organiseerde Unmute Us in tien verschillende steden in het land protestmarsen om aandacht te vragen voor de evenementensector die al een tijd op slot zit. Dat het kabinet hier geen gehoor aan geeft, vindt Jasper "onbegrijpelijk".

De club stelt dat er met de nieuwe maatregelen "bar weinig" verandert. "Dit kabinet blijft stug haar eigen plan trekken. Het riekt naar verdeel en heers: een deel van de sector mag weer aan de slag, terwijl een ander deel op de bank moet blijven zitten", zegt Darko Esser, woordvoerder van Unmute Us Nijmegen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Minister Stef Blok 'bereid te spreken' met Unmute Us

Eerder liet ook festivalorganisator ID&T al weten de uitgelekte maatregelen "volledig willekeurig" en "onacceptabel" te vinden. Volgens topman Ritty van Straalen, wiens bedrijf achter festivals als Mysteryland en Awakenings zit, is het enkel gericht op "beeldvorming". "En de overheid blijft de evenementensector daarvoor slachtofferen. Evenementen, maar ook nachtclubs, moeten gewoon weer 100 procent open kunnen per 20 september. Wij hebben in verschillende Fieldlabs aangetoond dat we op een verantwoorde manier open kunnen."

De organisatie van Unmute Us zegt de persconferentie dinsdag af te wachten en deze week weer landelijk overleg te gaan voeren om eventuele vervolgstappen te bepalen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mark Rutte krijgt veeg uit de pan: 'Signaal Unmute Us moet een keer binnenkomen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore