Ga naar de inhoud
Entertainment

Naar dit eten verlangde René van Meurs na Expeditie Robinson

René van Meurs Beeld © RTL

Ieder seizoen kijken de kandidaten ernaar uit om mee te doen aan 'Expeditie Robinson'. Eenmaal op het eiland piepen ze in week twee wel anders: dan begint het gemijmer over eten dat ze zo missen. In gesprek met 'Grazia' vertelt René van Meurs (36) wat hij als eerste at toen hij thuiskwam.

"Ik heb er intens van genoten"

Van een reep chocola tot een patatje met: de expeditieleden zijn bij terugkomst in Nederland meestal de moeilijkste niet als het op eten aankomt. Na René's avontuur in Expeditie Robinson stond er alleen geen sateetje of pan met poffertjes op hem te wachten. Hij wilde liever een oer-Hollands broodje.

Nicolette
Lees ook:
Nicolette droomt van deelname Expeditie: 'Zou ik te gek vinden'

"Waar ik erg aan moest wennen was dat er overal weer eten was", vertelt de cabaretier. "Op het eiland had je niets en nu kon ik pakken waar ik maar zin in had. Het eerste wat ik at was een bruine boterham met roomboter en vlokken."

Ondanks dat er op wat salie en een mini krab na nauwelijks eten te vinden is op de expeditie eilanden in Kroatië, vindt René zijn deelname aan het programma fantastisch. "Het spelletje was leuk, de mensen waren leuk. Ik kon mezelf daar echt uitdagen. Ik had eindelijk weer iets te bewijzen en daar was ik heel erg aan toe. Ik heb er intens van genoten."

Rob
Lees ook:
Rob gaat wéér de mist in tijdens het koken in Expeditie Robinson

Dat het gebrek aan eten zwaar is, eist ook zijn tol bij boerin Annemiek. Ze zit net als René in Kamp Noord en lijkt niet veel langer zonder eten te kunnen.

Expeditie Robinson eist zijn tol bij boerin Annemiek

00:29

Expeditie Robinson wordt op donderdag en zondag om 20.00 uur uitgezonden bij RTL4.