Entertainment

Nóg een kandidaat offert plaats in Expeditie Robinson op

13 september 2021 07:35 Aangepast: 13 september 2021 14:29
Beeld © RTL

Na het onverwachte vertrek van Dennis Schouten (26) is er in de laatste aflevering van 'Expeditie Robinson' nog een kandidaat die zijn plek in het programma wil opgeven. Na de verloren immuniteitsproef ontstaat er lichte chaos in Kamp Noord.

"Mijn fanatieke instelling is funest voor het laten slagen van deze proef"

Let op, dit artikel bevat spoilers over de vijfde aflevering van Expeditie Robinson.

Hoewel het inmiddels vast onderdeel van het program is dat kandidaten om wat voor reden dan ook willen vertrekken, staat het nu wel erg vroeg in het draaiboek. Kijkers hebben nog maar net afscheid genomen van Dennis Schouten of de volgende kandidaat wil alweer vertrekken.

In aflevering vijf strijden de twee kampen opnieuw om immuniteit om maar niet naar de gevreesde eilandraad te moeten. Nadat Kamp Noord de winst op een haar na aan zich voorbij ziet gaan, neemt Stefano Keizers de schuld compleet op zich. "Mijn fanatieke instelling is funest voor het laten slagen van deze proef", concludeert hij. "Ik ben te overtuigd van mezelf, te enthousiast, waardoor ik veel speeltijd inneem en de rest alleen maar problemen krijgt."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Stefano Keizers over deelname Robinson: 'Horrorverhalen gehoord'

Dat Stefano in zak en as zit, is een understatement. "Ik merk dat ik heel verdrietig ben. Ik zie dat de andere expeditieleden daarvan schrikken en meteen komen vragen wat er is." Hij wil vergelding voor zijn actie en besluit de groep mee te delen dat ze hem er diezelfde avond nog uit moeten stemmen. Het levert veel weerstand op in het kamp: de vrouwen huilen en willen niet dat de cabaretier vertrekt, de mannen noemen het onzin dat ze op hem moeten stemmen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Acht voormalig deelnemers krijgen tweede kans in Expeditie Robinson

"Het idee dat ik vanavond iemand anders zou moeten wegstemmen terwijl ik bij jullie allemaal heb gezien hoe ongelofelijk goed jullie zijn, daar kan ik zelf niet mee leven", vertelt Stefano aan de groep. Sylvana is het er niet mee eens. "Je bent zo streng voor jezelf. Je doet ons alleen maar pijn als je weggaat."

"Je mag niet weg", herhaalt Yuki meerdere keren. Ondertussen wordt Sterrin woedend. In Stefano heeft ze een vriend gevonden. "Mijn doel van deze expeditie was om vrienden te maken. Jij was mijn eerste vriend. Ik zit hier niet om dit allemaal te willen en dan ga je gewoon weg!"

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Rob Goossens geniet van barre omstandigheden in Expeditie Robinson

Ondanks dat Kamp Noord zich in de steek voelt gelaten door hun kampgenoot, stemmen ze unaniem op de cabaretier bij de eilandraad. Maar net zoals bij de vorige eilandraad betekent het nog niet het einde van Stefano's avontuur in Expeditie Robinson. Hij voegt zich bij de veteranen van het programma op tweede kans-eiland.

Expeditie Robinson is iedere donderdag en zondag om 20.00 uur te zien op RTL 4. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore