Entertainment

The Queen's Gambit wint maar liefst 9 Creative Arts Emmy's

13 september 2021 05:14 Aangepast: 13 september 2021 08:35
Anya Taylor-Joy in 'The Queen's Gambit' Beeld © Netflix

Verschillende makers van 'The Queen's Gambit' mochten dit weekend negen Primetime Creative Arts Emmy's ophalen. De schaakserie won voor onder meer de casting, het camerawerk, montage en geluid.

De Primetime Creative Arts Emmy Awards zijn de televisieprijzen van de Television Academy in technische en kleinere categorieën. Ze werden zaterdag- en zondagavond uitgereikt in Los Angeles, voorafgaand aan de 'grote' Primetime Emmy Awards, die op 19 september worden verdeeld. Ook daar is The Queen's Gambit een van de favorieten: de serie gaat dan op voor zes Emmy, onder meer voor beste miniserie en beste actrice (Anya Taylor-Joy).

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Netflix-serie The Queen's Gambit wordt omgetoverd tot musical

Ook serie The Mandalorian en sketchshow Saturday Night Live scoorden goed met ieder zeven Creative Arts Emmy's. Claire Foy won de prijs voor beste gastrol in een dramaserie voor haar kortstondige terugkeer als koningin Elizabeth in The Crown en Courtney B. Vance mocht die prijs bij de heren ophalen voor zijn rol in Lovecraft Country. Vance eerde in zijn dankwoord Michael K. Williams, die volgende week postuum kans maakt op een Primetime Emmy voor zijn bijrol in Lovecraft Country.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

The Queen's Gambit-actrice staat open voor vervolg

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore