Ga naar de inhoud
Entertainment

Madonna dankbaar voor 40 jaar MTV: 'Hebben elkaar gevonden'

Beeld © ANP

Queen of Pop Madonna opende zondagavond de uitreiking van de Video Music Awards van MTV. De 63-jarige liet in een eerbetoon weten dat ze muziekzender haar leven heeft veranderd.

"Ze zeiden dat we het nooit zouden redden", verklaarde de zangeres over zichzelf en de zender. In de video blikte ze terug op haar aankomst in New York. "Ik nam een taxi en vroeg de chauffeur me naar het centrum te brengen. Ik kwam naar New York City met 35 dollar en een paar dansschoenen op zak. Ik was 19 en doodsbang."

Madonna
Lees ook:
Madonna omringd door haar kinderen op 63e verjaardag

Ze vervolgde: "Veertig jaar geleden arriveerde ook een andere underdog in New York met de hoop om iets revolutionairs te creëren. Een zender alleen voor muziek trapte midden in de nacht af en noemde zichzelf MTV. We hebben elkaar gevonden en MTV heeft mijn leven veranderd, muziek veranderd en een nieuwe kunstvorm gemaakt. En daarom is er vanavond maar één plek waar ik wil zijn."

Madonna
Lees ook:
Madonna zet rapper DaBaby op zijn plek

Madonna's trad op tijdens de eerste VMA's in 1984, ze zong toen in een provocerende witte bruidsjurk het nummer 'Like a Virgin' en zette daarmee zichzelf én de show op de kaart als baanbrekend binnen de muziekwereld. In 2003 zoende ze op het podium van de VMA's met Britney Spears.