Entertainment

Miljuschka: 'Familie Peter R. leefde in dezelfde angst als ik'

12 september 2021 15:49
Beeld © Instagram @miljuschka

Het is inmiddels bijna twee maanden geleden dat Peter R. de Vries op 64-jarige leeftijd om het leven kwam door een aanslag op zijn leven. Gedurende zijn carrière als misdaadverslaggever hielp hij ontelbare families, waaronder die van Miljuschka Witzenhausen (36). Hoewel de tv-kok het onderwerp eerder vermeed, deelt ze dit weekend haar gevoelens via Instagram.

"We missen hem net zoals iedereen met een rechtvaardig hart"

Peter R. stond Astrid Holleeder, de moeder van Miljuschka, bij in haar verklaring tegen haar broer Willem Holleeder. Ook was hij vertrouwenspersoon van Sonja Holleeder na de moord op haar man Cor van Hout, een van de ontvoerders van biermagnaat Freddy Heineken. Miljuschka haar volgers willen dan ook weten of haar moeder, die ondergedoken leeft, een beetje afscheid heeft kunnen nemen van de misdaadverslaggever. 

'Deze vraag komt de laatste tijd veel binnen', schrijft Miljuschka. 'Ik heb gekozen om er een tijd lang geen antwoord op te geven. Omdat we allemaal ons verdriet hebben hierover. Voor mijn gevoel voelde dat soms misplaats voor mij persoonlijk om dit te delen. Om vele redenen. Ik vind het zo hartverscheurend voor zijn (moeder van) kinderen en geliefde. Ze leefden met dezelfde angst als ik, maar dan voor hun vader in plaats van hun moeder."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Miljuschka roept fans op om Rutte te bestoken met berichten

Volgens de presentatrice heeft rouwen en verdriet tijd en ruimte nodig: 'Ik merk dat ik nog steeds niet goed de woorden ervoor kan vinden. Het maakt me zo verdrietig om er stil bij te staan. Hetzelfde geld voor mijn moeder. We missen hem net zoals iedereen met een rechtvaardig hart, onbeschrijfelijk.'

Miljuschka sluit af door te schrijven altijd overal iets positiefs in te zien. In dit geval zijn het de kinderen van Peter R., die volgens haar 'zulke mooie mensen zijn'. 'Een perfecte combi van hun ouders', aldus de tv-kok.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Peter R. de Vries volop geroemd tijdens zittingsdag Jos B.

RTL Boulevard sprak onlangs met de zoon van Peter R., Royce, over de beveiliging van zijn vader. De misdaadjournalist wilde als vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B. geen persoonsbeveiliging omdat hij zijn vrijheid wilde houden. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore