Entertainment

Claes Iversen droomt van baan bij Dior

10 september 2021 20:00 Aangepast: 11 september 2021 12:49
Beeld © ANP

Mode-ontwerper Claes Iversen (44) mag dan de mooiste jurken maken voor onder anderen koningin Máxima (50) en Chantal Janzen (42), tegen een aanbod van een groot modehuis als Dior zegt hij geen nee. Dat onthulde de Deens-Nederlandse ontwerper vrijdag in de nieuwste aflevering van de podcast 'POM'.

"De huidige ontwerpster maakt prachtige dingen die volgens mij ook goed verkopen, maar ik mis een bepaalde magie die Raf Simons bijvoorbeeld wel had"

In het gesprek over zijn eigen modelabel vertelt Claes dat hij ondanks zijn reeks bekende opdrachtgevers erg hard moet werken om te kunnen blijven meedraaien in de mode-industrie. Hij smult dan ook van documentaires over de grote modehuizen waar alles mogelijk lijkt te zijn.

Als presentatoren Ernst-Jan Pfauth en Alexander Klöpping hem vragen of hij zichzelf ooit aan het roer van zo'n groot modelabel ziet staan, zegt Claes dat wel te zien zitten. "Als iemand van zo'n groot modehuis zou aankloppen, zou ik wel ja zeggen. Zeker weten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Doet Claes Iversen mee aan het jubileumseizoen van WIDM?

Als hij mag kiezen waar hij dan zou willen werken, dan kiest hij Dior. Claes vindt dat het na de Italiaanse ontwerpster Maria Grazia Chiuri wel weer eens tijd is voor een mannelijke creatief directeur. "Niet dat ik iets tegen vrouwen heb in de branche", haast hij zich om te zeggen. "De huidige ontwerpster maakt prachtige dingen die volgens mij ook goed verkopen, maar ik mis een bepaalde magie die Raf Simons bijvoorbeeld wel had." Raf Simons is Chiuri’s voorganger bij Dior.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Máxima-couturier Claes Iversen wint prestigieuze modeprijs

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore