Entertainment

The Voice Senior-coaches diep geraakt door auditie oudste deelneemster

11 september 2021 10:44
Beeld © The Voice Senior 10/09/2021

Vrijdagavond was alweer de derde aflevering van 'The Voice Senior' te zien. Dorien Bijl (81) - de oudste vrouwelijke deelnemer van het programma - maakte met haar jong klinkende stem grote indruk op de coaches.

"Je liet de woorden het werk doen en daardoor zijn wij allemaal zo geraakt"

Eerder deed Dorien al mee aan het talentenjachtprogramma The X Factor, waar ze als vijfde eindigde. "Ik zag zo’n trailer langskomen van een mevrouwtje met een stokje. Ik denk: nou, dan kan ik ook nog wel meedoen", aldus de vrolijke dame. 

Nu, veertien jaar later, vond ze het opnieuw tijd om Nederland te laten horen wat ze in huis heeft. "Aan The Voice Senior vind ik zo mooi dat je iemand op ziet komen en denkt: nou, krakkemikkig. Maar dan gaat de muziek aan en gebeurt er iets en dan is die leeftijd ook niet meer belangrijk", legt de zangeres uit. 

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Amerikaanse zangeres maakt grote indruk op The Voice Senior-coaches

Dorien maakt veel indruk met haar vertolking van het nummer 'Liefde van later'. Alle coaches draaien hun stoelen vrijwel meteen om. "Ik hou heel erg van dit lied. Veel mensen willen dit lied altijd zingen, maar het enige wat moet gebeuren is dat je het moet 'neerleggen' en dat is precies wat je deed. Je liet de woorden het werk doen en daardoor zijn wij allemaal zo geraakt", legt Angela Groothuizen uit. Ze vervolgt: "Want dit is eigenlijk waar ons vak over gaat. Dat je het overbrengt." Gerard Joling voegt nog toe: "Ik geloof u echt."

Na meerdere pogingen van de coaches om Dorien voor zich te winnen, kiest de zangeres uiteindelijk voor het team van Gerard. "Ik ben vereerd!" reageert de zanger blij. 

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Deze songfestival-ster maakt haar opwachting in The Voice Senior

Eerder vertelde de coaches in RTL Boulevard over het nieuwe seizoen van The Voice Senior:

The Voice Senior zie je elke vrijdagavond om 20.30 uur bij RTL4.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore