Entertainment

BN'ers bezoeken Zeeland voor filmfestival Film by the Sea

10 september 2021 03:30 Aangepast: 10 september 2021 07:42
Filmfestival Film by the Sea Beeld © ANP

De 23ste editie van het festival Film by the Sea trapt vrijdag af in Vlissingen. Tot en met 19 september zijn in de Zeeuwse stad en bioscopen in de omgeving tientallen nieuwe filmpremières te zien.

De hoofdlocatie is CineCity in Vlissingen, maar er vinden satellietprogramma’s door heel Zeeland plaats. Deze opzet komt voort uit de corona-editie die vorig jaar plaatsvond. De organisatie was toen gedwongen uit te wijken naar meerdere andere zalen, omdat in de bioscopen maar een beperkt aantal bezoekers mocht worden ontvangen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Paul Verhoeven mogelijk in de prijzen tijdens Filmfestival Cannes

De belangrijkste competitie is de Film & Literatuur-award. De prijs voor de beste boekverfilming van het jaar wordt dit jaar uitgereikt door een jury waarin acteur Sabri Saad El-Hamus, theatermaker Nhung Dam, regisseur en filmmaker Jan Verheyen zitting hebben.

Regisseur Frans Weisz krijgt dit jaar de oeuvreprijs. Film by the Sea eert de inmiddels 83-jarige Frans ook met het vertonen van drie van zijn films: Het Gangstermeisje uit 1966, Charlotte uit 1981 en Het Leven is Vurrukkelluk uit 2018.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe film Penoza-regisseur geselecteerd voor filmfestival in NY

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore