Entertainment

Cast Riverdale vraagt om hulp om ontvoering dierbaar familielid

09 september 2021 01:54 Aangepast: 09 september 2021 08:28
Cast Riverdale Beeld © ANP

Acteurs uit de serie 'Riverdale' hebben in een video aandacht gevraagd voor het lot van de vader van seriebedenker Roberto Aguirre-Sacasa (47) en twaalf anderen die in Nicaragua zijn vastgezet wegens landverraad.

"Niet alleen voor Francisco, maar voor alle politieke leiders die hun leven op het spel hebben gezet"

De 77-jarige Francisco Aguirre-Sacasa was van 1997 tot 2000 de ambassadeur van Nicaragua in de VS en werd later minister van buitenlandse zaken in het land in Midden-Amerika. Hij werkte de laatste jaren als journalist en politiek commentator en was daarbij kritisch over de huidige regering onder president Daniel Ortega. Francisco werd volgens zijn zoon Roberto eind juli gekidnapt, de familie wist wekenlang niet waar hij was. Inmiddels is hij aangeklaagd voor samenzwering en landverraad.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Riverdale kondigt comeback Josie and The Pussycats aan

In de video nemen onder meer castleden K.J. Apa, Cole Sprouse, Lili Reinhart en Camila Mendes aan het woord. Zij vragen fans zich uit te spreken tegen de praktijken van 'dictator Ortega' en de hashtags #FreeFrancisco en #SOSNicaragua te delen op social media. 'Niet alleen voor Francisco, maar voor alle politieke leiders die hun leven op het spel hebben gezet om de wereld beter te maken.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vanaf deze datum kunnen we los met seizoen zes van Riverdale

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore